Hugo’s – dizajnerski pomak novog in mjesta na Jarunu

View Gallery 14 Photos

Novootvoreni bar Hugo’s na zagrebačkom Jarunu nije samo mjesto koje ćete rado posjećivati zbog odlične kave, velikog izbora pića ili super noćnih provoda – Hugo’s je novo in mjesto koje će vam pružiti mnogo više. Interijer Hugo’s-a pravo je arhitektonsko ostvarenje u skladu s modernim i suvremenim poimanjem lijepoga, koje već zadivljuje ambijentom i uređenjem.

Hugo’s

Ideja za uređenje bila je, ustvari, želja za stvaranjem jednako ugodnog mjesta za jutarnju kavu, popodnevni odmor, ali i za nezaboravan noćni izlazak. Iako često ove tri varijante nemaju puno zajedničkih komponenata, Hugo’s spaja naizgled nespojivo. Tako je, u tom skladnom neskladu i uređen cijeli prostor: freske propetih konja u potpunom su skladu s ogradom galerije u stilu 90’s industrial looka; monokromatsko plastično cvijeće na zidovima u toplom je dijalogu s arabesca motivom obloge šanka, osvjetljenoga crnim kuglama koje simboliziraju pomrčinu sunca… A na samom ulasku u lokal nalazi se Hugo’s zaštitni znak – instalacija ogoljenog pink stabla. Upravo to stablo simbol je cijeloga prostora.

„Iako su motivi posuđeni sa svih strana, ovdje se ne radi o eklektičnom stilu. Naša namjera bila je stvoriti blago dekadentan prostor laissez faire atmosfere, nešto poput kritike i provokacije na svijet oko nas“, poručuju iz arhitektonskog biroa Iqon Studio, zaslužnog za dizajn interijera.

Hugo’s

Grafike konja prostiru se duž cijeloga interijera, instalacija drva i zemljani tonovi u kombinaciji su s modernom pink, žutom i ljubičastom bojom i sve zajedno odvažno je i efektno spaja elemenata prirode s dizajnom 21. stoljeća.

„Razmišljajući o izgledu lokala, vodili smo se idejom o izbjegavanju dojma formalno dizajniranog prostora“, kažu vlasnici Hugo’sa. Tom niti vodiljom, arhitekti Iqon Studija stvorili su pulsirajuću pozornicu života sa svim njegovim svojim vrlinama i manama, fantaziju ne tako daleku uvrnutim vizijama Tima Burtona, mjesto koje neće baš doslovno emitirati poruku o vlastitoj ekskluzivnosti, već gotovo živi organizam koji svakom posjetitelju šapuće drukčiju priču. A na vama je da odaberete onu koja vam se najviše sviđa.

Hugo’s

Foto: Ino Zeljak

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads