Vikend je vrijeme kada se možemo posvetiti isprobavanju novih recepata. A zdravije varijante omiljenih slastica sve su više na cijeni i sve su poželjniji među poklonicima zdravog života i prirodnih sastojaka. Isprobajte recept za sirove brownie štangice s orašastim plodovima, sjemenkama i kremom od aromatičnog rogača, prema receptu bio&bio ambasadorice i kraljice raw slastica, Marine Brekalo.
Zdravija varijanta brownie štangica
Sastojci za biskvit:
- 1 šalica oraha
- 1 šalica lješnjaka
- ¼ šalice sezama
- ½ šalice rogača u prahu
- 2 šalice datulja
- ¼ žličice bourbon vanilije
- 1 žličica tamarija
- 1 žličica tahinija
- 10 tak listića svježe mente
- 1 žličica soka limete
- Korica limete
Sastojci za kremu:
- ¼ šalice kokosovog ulja
- ½ šalice rogača u prahu
- ½ šalice javorovog sirupa
- 2 žlice biljnog napitka od badema
- ¼ žličice bourbon vanilije
- 1 žličica tamarija
Priprema brownie štangica :
Pripremite kalup veličine 28 x 9 cm. Namastite ga i obložite papirom za pečenje.
U multipraktiku usitnite orahe, lješnjake i sezam, potom dodajte rogač i bourbon vaniliju te još kratko blendajte dok ne dobijete teksturu brašna.
Usitnjenim orašastim plodovima i sjemenkama dodajte datulje, tahini, tamari, mentu, sok i koricu limete te blendajte dok se sve ne poveže u jednoličnu smjesu.
Smjesu zatim ravnomjerno rasporedite u kalup i odložite sa strane dok pripremate kremu.
Kokosovo ulje rastopite u lončiću te dodajte javorov sirup i rogač u prahu. Pjenjačom miješajte kako bi se grudice rogača usitnile.
U lončić zatim dodajte bourbon vaniliju, tamari i biljni napitak od badema te dobro izmiješajte kako bi krema bila glatka i bez grudica.
Kremu prelijte preko biskvita i ostavite hladiti preko noći.
Prije serviranja kolač izvadite iz kalupa i režite na prutiće.
Po želji svoje brownie štangice dekorirajte matcha prahom, koricom limete i/ili listićima mente.
Brownie štangice čuvajte u hladnjaku u zatvorenoj posudi 10 tak dana.