Ovo je granola koju uvijek moram imati kod kuće. Ljubav prema ovoj granoli se proširila u cijeloj mojoj obitelji pa nakon što sam im svima podijelila po teglicu, sami je peku redovito. Brz, a zdrav doručak koji možete pomiješati s grčkim jogurtom ili biljnim mlijekom i imate gotov obrok. Odlično ide i u kombinaciji s nekim pudingom ili kao dodatak toploj zobenoj kaši. Mogućnosti su velike!
Ovo je osnovni recept, a vi uvijek možete dodati i neke sjemenke ili još pokoje orašaste plodove po želji. Probajte jednom i drugi put ćete sigurno raditi duplu smjesu 🙂
GRANOLA – RECEPT
Sastojci:
- 4 šalice velikih zobenih pahuljica
- 1 šalica grubo sjeckanih lješnjaka
- 1 šalica grubo sjeckanih badema
- ½ žličice mljevenog cejlonskog cimeta
- ½ žličice sitno mljevene soli
- ½ šalice rastopljenog kokosovog ulja
- ½ šalice zajedno pomiješanog meda i javorovog sirupa (¼ šalice meda, ¼ šalice javorovog sirupa)
- ½ žličice paste od vanilije ili 1 žličica ekstrakta od vanilije
Naknadno postepeno dodajete:
- ½ šalice listića badema
- ½ šalice listića kokosa
- ½ šalice sušenih brusnica
Priprema:
Recept: Janja Benić s bloga Janjolinka. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Janja Benić