Susan Sarandon: Nije poanta da izgledate sjajno, već da se osjećate sjajno!

U 71. godini, Susan Sarandon još drži poziciju jedne od najljepših žena u Hollywoodu. Omiljena glumica podijelila je tajne svoje filozofije ljepote koja kod nje, definitivno, seže dalje od zrcala kupaonice.

1. Osobna filozofija

Na pitanje mogu li kozmetički proizvodi pomoći ženama kako bi bile samopouzdane i autentične, Susan kaže:

“Jedna od najvažnijih stvari u životu je biti autentičan. Ako sam s godinama naučila nešto, to je da moram biti iskrena prema sebi i dopustiti si malo zabave s vremena na vrijeme. Mislim da je zabavno za žene kreativno se izražavati kroz šminku i frizuru. Ali, istovremeno, nije poanta u tome da samo izgledate sjajno, već i da se osjećate sjajno.”

Nemojte se bojati starenja

Susan kaže kako najbolji savjet za ljepotu koji je dobila nije došao od make-up umjetnika ili frizera. Umjesto toga citira autora Gabriela Garcia Marqueza, koji u svom romanu “Ljubav u doba kolere” kaže:

“Dob nema stvarnost, osim u fizičkom svijetu. Suština ljudskog bića otporna je na vremensko razdoblje. Naši unutarnji životi su vječni, što znači da je naš duh ostao tako mlad i snažan kao kad smo bili u punom cvatu.”

Određena pravila mogu odrediti žensku ljepotu nakon što se stigne do određene dobi, ali Susan Sarandon ne slijedi ni jedno od ovih pravila, “tako da ih očito dosta slučajno kršim”, kaže.

Njezin savjet? Budite autentični i samopouzdane!

“Ne postoji ništa što ne možete učiniti zbog svoje dobi. S vremenom i iskustvom, počinjete biti manje teški, cijenite tko ste i bolje se osjećate u svojoj koži. One stvari koje ste smatrali svojim nedostacima postaju vaše snage i ponosno ih pokazujete bez potrebe da se ispričavate zbog njih.”

Budite sretni

Kada se osjeća najljepšom? Kada je sa svojom djecom i unucima. “Kad me pitaju što me najbolje definira, ne kažem da sam aktivistica i glumica. I majka. Iako, majčinstvo može biti najsloženija uloga u životu. Mislim kako je smijeh zaslužan za to da se osjećate lijepo i izgledate mlađe. Život je kratak, stoga uživajte u vožnji i ne brinite previše. Kada ste sretni, sjajite iznutra i izvana.”

2. Usvojite dobar životni stil

Svjesna je kako životni stil koji vodimo može utjecati na našu kožu. “Trudim se voditi zdrav i uravnotežen životni stil, koliko god je to moguće”, kaže. “Naravno, nisam savršena, ali pokušavam dobro jesti i vježbati kako bi ostala fizički i psihički fit.”

Hidratizirajte se, spavajte…ponovite

“Moja tajna za lijepu kožu je redovita hidratacija, puno sna i ponavljanje svega toga. Stalno ovo naglašavam, jer to je ono što će stvarno pomladiti kožu za nekoliko godina.”

Svakodnevna rutina Susan Sarandon za održavanje ljepote podređena je tome da joj je koža zadrža sjaj: ujutro koristi blago sredstvo za čišćenje lica, nakon čega slijedi zaštitni serum i intenzivna hidratantna krema sa SPF.

Noću koristi anti-age kremu, za koju tvrdi kako ima pravi utjecaj na živost njezinog tena jer pomaže koži povratiti glatkoću i mekoću, a istodobno smanjuje i posvjetljuje tamne mrlje, piše Livingly.

Razmislite o budućnosti

“Voljela bih da sam bila opreznija i da sam se bolje brinula za svoju kožu kad sam bila mlađa, ali mladi se osjećaju nepobjedivo. A onda prođe deset godina i shvatite da to baš i niste! Nitko nije nepobjediv, stoga je najbolje obratiti pozornost na kožu i pronaći kvalitetne proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože. I počnite s tim rano i na vrijeme“, kaže.


3. Odaberite odgovarajuće proizvode

Glumica vjeruje kako “ljepota dolazi iznutra, ali jednako je važno da se i sami brinete za svoju tjelesnu formu”. Njena svakodnevna rutina njege kože vrlo je jednostavna i zahtijeva prije svega pravi izbor proizvoda. Presudno je pronaći ono što odgovara njezinim potrebama. Evo nekih od njezinih omiljenih proizvoda i favorita:

Stvari koje moram imati

“Krema za zaštitu od sunca, koju uvijek imam na sebi, dobro vlaži kožu i osigurava svjež ten. Prije nanošenja make up-a, stavljam preventivni serum koji štiti moju kožu od slobodnih radikala i balzam kako bih zadržala mekoću usana. A i dobra maskara može puno toga učiniti!”

Za putovanja

“Kad letim, moje lica može izgledati suho i iscrpljeno, stoga uvijek u prtljazi imam dobru hidratantnu kremu. A, s obzirom što nikad ne znate što bi se moglo dogoditi, uvijek imam na sebi ruž za usne. S pravim ružom za usne nikada ne možete pogriješiti!”

Za kosu

“Za kosu koristim šampon i regenerator koji pomaže održati živu boju. Povremeno koristim ulje ili masku, kako bi kosa bila vlažna i zdrava.”

Za izlazak

“Većinu vremena pomaže mi moj “Glam Team”, slušamo glazbu, volim R&B i uživam u zabavi dok radim. Moja šminka varira ovisno o tome što sam ili što ću odjenuti ili o mom raspoloženju. Obično volim postići poseban efekt očiju u kombinaciji s lijepim neutralnim nijansama i ružem ili sjajilom.”

Završna riječ

“Ljepota je nešto što čini svijet boljim. Proizvoljna je i hirovita. Za mene je lijepa osoba netko tko je jak i lijep iznutra. Netko tko ia sebe ostavlja bolji svijet. To je ono što ja pokušavam učiniti u svom životu.”

 

Jeste li ALFA žen(k)a?

Foto: Facebook

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads