Što zrele žene NE rade u svojim vezama?

Svi želimo stabilnu i kvalitetnu vezu, želimo pouzdanog partnera s kojim možemo uživati u sretnim trenucima, ali i osloniti se na njega u težim životnim razdobljima. No, znamo li kako ostvariti dobar odnos s partnerom, što bismo trebali mi učiniti i što nikako ne bismo trebali? Znamo li kako postići da ostvarivanjem potpune veze ili braka ne izgubimo svoj integritet, vrijeme koje želimo posvetiti onome što nas veseli i kontakt s ljudima koji nam puno znače?

Dakle, što zadovoljne i zrele žene u kvalitetnoj vezi ne čine?

Ne žrtvuju druge veze

Kada su u vezi, vrlo veliki broj ljudi zaboravi na prijatelje, roditelje, rodbinu. Iako je to razumljivo na samom početku veze, važno je zapamtiti da su vaši prijatelji i obitelj bili mnogo duže sastavni dio vašeg života, nego vaš partner.

Ne zaboravljaju zahvaliti partneru

Nakon nekog vremena provedenog zajedno, lako je zaboraviti cijeniti male stvari koje partner radi za nas. Stoga je važno ne zaboraviti izraze poput “Molim te” i “Hvala”.

Ne odustaju od financijske neovisnosti

Bez obzira koliko je partner imućan, potpuno odustajanje od financijske neovisnosti zapravo može značiti odustajanje od osobne neovisnosti. Zrele žene ne očekuju od partnera da im on kupuje stvari – savršeno su sposobne same zaraditi i nabaviti ono što im treba.

Ne fokusiraju se na partnerove nedostatke

Zadovoljne i zrele žene pokušavaju se fokusirati na partnerove najbolje značajke, a ne na negativne. Fokusiraju se na dobre stvari koje njihov partner radi i govori i ne osuđuju ga zbog njegovih mana i nedostataka, jer su svjesne da ih i one same imaju.

Ne odustaju od svojih snova

Zrele žene shvaćaju da veza treba “izvući” najbolje od dvoje ljudi. Dobra veza vas potiče da slijedite svoje snove, a zrele žene u stanju su boriti se za sretnu vezu kako bi mogle slijediti svoje snove.

Ne odustaju od samopoštovanja

Sasvim je normalno da dođe do blagih promjena kada ste u vezi, ali zrele žene ne dopuštaju da im veza oduzme samopoštovanje. One od partnera očekuju da ih poštuje i da se odnosi prema njima kao i prema svima drugima u životu.

Ne odustaju od svoje sreće

Zrele žene shvaćaju značaj njihove sreće, a to znači da ukoliko nisu sretne u vezi, onda i ne trebaju biti dio nje. Svjesne su da je partner dio njihove sreće i da bi on trebao biti netko tko će ih usrećiti kada su tužne.

Ne misle kako uvijek moraju biti u kontaktu s partnerom

Njima nije potreban konstantan kontakt s partnerom, jer i same imaju vrlo ispunjen život pun mnogobrojnih obaveza. Dovoljno su samouvjerene da vjeruju partneru kada nisu s njim te stalno “javljanje” putem telefona ili drugih vidova komunikacije smatraju gubljenjem vremena.

Ne podržavaju situacije u kojima partner uvijek donosi odluke

U zdravoj i zreloj vezi, partneri međusobno poštuju donesene odluke. To može varirati od velikih odluka (primjera radi, stupanje u bračnu zajednicu ili zasnivanje obitelji) do manje važnih (odabir restorana, planiranje godišnjeg odmora i slično). U svakom slučaju, vaš partner trebao bi uvijek uzeti u obzir i poštivati vaše odluke – i obrnuto!

Ne odustaju od svog identiteta

Rado će prihvatiti nove stvari, ali neće promijeniti svoje stavove ili interese zato što im to uvjetuje partner. Ukoliko shvate da negdje griješe, one će grešku ispraviti, ali neće dozvoliti gubitak svog identiteta.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads