Razmišljate o prekidu veze? Ili ste upravo prekinuli?

Razmišljate o prekidu veze s partnerom? Prolazite kroz prekid? Potreban vam je ljubavni savjet? Evo ga: prekidi mogu izazvati uragan emocija. Prekid je vožnja na emocionalnom vrtuljku. Postoji osjećaj olakšanja pomiješan s dodirom tuge. I vrlo često, neopisivi osjećaj kajanja…u bilo kojem slučaju.

Ta novopronađena sloboda umrljana s uznemirujućim osjećajem kako nešto nedostaje. A, što je najgore od svega? Žaljenje. Ta sumnja, osjećaj tuge i misao da ste ipak napravili grešku.

Teško je nositi se s kajanjem.

Kajanje je ponekad teško podnijeti. Žalite što ste potrošili vrijeme na vezu kojoj nije bio suđen uspjeh. Razmišljati o svemu što ste mogli učiniti i prebrojavate sate provedene u svađi. Drugi put žalite jer ste odlučili okončati vezu. Sjećate se dobrih vremena i žao vam je što sve nije ispalo drugačije. Pitate se jeste li napravili najveću grešku u životu?

Znate što? Niste! Osjećaj bilo kakvog žaljenja nakon prekida je normalan i niste jedini koji ga osjećate. Ali, ne dajte se zavarati! Lako je vraćati film unazad i žaliti zbog dobrih vremena i svega što vam nedostaje. Kada žalite zbog svega što ste propustili, lakše je zaboraviti loše trenutke.

Najbolji savjet je: loši trenuci su se (ipak) dogodili i to je razlog zašto ste prekinuli. Sjetite se toga sljedeći put kad počnete misliti što bi bilo kada bi bilo. Važan korak u preživljavanju prekida je naučiti prepoznati kajanje. Evo zbig čega se najčešće kajemo poslije prekida.

Nisam trebala biti tako ….

Popunite prazninu: zahtjevna, sebična, ljubomorna – lista se nastavlja… Vi se osvrćete unazad i shvaćate kako niste savršeni.

Kajanje zbog postupaka u prošlosti je u redu, jer ćete na taj način unaprijediti sebe. To bi trebalo osigurati da budete bolja i kvalitetnija osoba u budućnosti.

Trebala sam se više potruditi

Sjećate li se onog Valentinova kad ste samo željeli ostati kod kuće i gledati TV? Proslavljanje Dana zaljubljenih bilo je važno vašem bivšem, ali ne i vama. Željeli ste jednostavno ostati doma, kao i svaki drugi dan. Što je s onim danom kada ste zaboravili čestitati rođendan svom partneru? Bio očajan zbig toga i nije razumio kako ste to mogli zaboraviti.

S kajanjem je jako teško izaći na kraj. Ali, prepoznavanje i priznavanje svojih grešaka može vas odvesti na put osobnog razvoja. Uzmite ovo kao dobar savjet i nemojte biti previše strogi prema sebi. Svatko pravi greške i nitko nije savršen.

Trebala sam ranije prekinuti

Svi znaju da je u kvalitetan odnos potrebno uložiti dosta napora. Bez toga, veza ne može biti ni sretna ni zdrava i neće vas ispunjavati. Dakle, posvetite se partneru, planirajte zajedničku budućnost i radite na vezi zajedno.

Ponekad je potrebno mnogo više rada i truda da bi se neka veza održala, a ono što dobivate nije dovoljno. Tada se možete osjećati kao da ste uzalud potrošili vrijeme, ali to nije točno – dali ste si važnu životnu lekciju.

Prestanite s kajanjem

Uzmite ove savjete kao pripremu za buduće veze. Znajte da je osjećaj kajanja normalan stadij u oporavljanju od veze. Kajanje čak može biti i zdravo – ukoliko izaberete naučiti lekciju i izvući pouku.

Nar je simbol zdravlja, plodnosti i dugovječnosti

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads