Hvala “pogrešni”! Dobrodošao pravi!

U lošem ste odnosu i uvijek, baš uvijek privlačite isti tip muškaraca – muškarce koje treba popraviti. Mnogo je žena u takvom položaju. Privlače muškarce koji varaju, koji imaju fobiju od obvezivanja, emocionalno nedostupne i oštećene muškarce, alkoholičare, ovisnike, narcisoidne muškarce i sociopate. Takve su žene poput magneta za muškarce čiji su dijelovi razbijeni na više mjesta i iz nekog razloga one naprosto osjećaju potrebu, čak i obavezu, te komade sastaviti i vratiti na svoje mjesto. Uspješno? Ne baš.

Zašto si žene to čine? Zašto se stalno osjećaju dužne skupljati tuđe slomljene dijelove, bez razmišljanja kako to na njih djeluje? Zbog nesebičnosti stavljaju sebe na drugo mjesto i misle kako to nije važno jer je vrijednost druge osobe uvijek prioritet. Kao nesebične, brižne žene, misle da će biti “ta žena” – ona koja će ih promijeniti. Misle da od varalice mogu napraviti vjernog muškarca. Misle da mu mogu pomoći da se odvikne od droge i alkohola. Vjeruju da mu mogu pomoći da prihvati odgovornost i da će tada ostvariti stabilnu zajedničku budućnost. One vjeruju da ga mogu osloboditi od emocionalne prtljage koju nosi već godinama.

Žene privlače takve muškarce jer smatraju da ih oni trebaju, a ostaviti ih – bilo bi sebično, neosjetljivo i nemilosrdno. Tužno je to što krivimo sebe kada se oni ne mijenjaju. Svaki put kad nas iznevjere, mislimo da je to zato što smo mi iznevjerile njih. Svaka će žena razmotriti vlastite nedostatke i pokušati shvatiti što je pošlo po zlu. To je kao da veslamo na brodu koji je zapeo za stijene, ne krećemo se, samo smo umorni. Ali, zašto mi osjećamo potrebu pomoći nekom drugom da vrati svoj brod natrag u vodu?

Drage žene, za početak, počnite voljeti sebe i prestanite skupljati tuđe slomljene dijelove. Vrijeme je da shvatite kako tuđa sreća nije vaša odgovornost. Zaslužujete muškarce koje nije potrebno popravljati, zaslužujete potpune muškarce!
U trenutku kada shvatite da niste odgovorne za nečije probleme, jednostavno ćete samo proći pokraj njegovih izlomljenih dijelova. Muškarac kojeg je vrijedno voljeti neće prihvatiti da kupite njegove komadiće. On zna, ako to učinite, samo ćete se ozlijediti. I zato, stavite sebe u fokus i privucite muškarca kakvog zaslužujete.

Teško je razbiti već stečene navike, ali razbijanjem ovog posebnog obrasca svaka će se žena poštedjeti od mnogo tuge u budućnosti. Umjesto da spašavamo takve muškarce, spašavat ćemo sebe.

1. Prepoznajte ovu vrstu muškaraca

Znakove, osobine i ponašanje takvih muškaraca znate napamet. Kada osjetite lošu vibraciju, morate pobjeći.

2. Postavite pravo pitanje

Umjesto da pitate: “Kako ga mogu spasiti?” pitajte: “Kako mogu spasiti sebe?”.

3. Slijedite svoj instinkt

Instinkt je vaš najbolji prijatelj; kad vam govori da nešto nije u redu, nemojte to zanemariti odlučni u nastojanju da popravite stvari. Ništa neće nikada biti popravljeno s pogrešnim čovjekom, niti s vama, ni s bilo kojom drugom ženom.

4. Zapamtite tko ste

Mi znamo što smo zaslužile. Naučite voljeti sebe. Naučite brinuti o sebi. Kada to učinimo, nećemo popravljati nikoga jer ćemo znati da ćemo biti uništeni u tom procesu “popravljanja”.

I još nešto. Nikad nemojte mrziti pogrešnog muškarca. Zahvalite mu, jer da nije bilo njega, ne biste shvatili da je vrijeme za promjenu. Ukazao vam je na ono što je trebalo popraviti u vama samima. Zahvaljujući njemu, shvatili ste da smo odgovorni samo za vlastite probleme i sreću. Kroz njega ste saznali da je u redu biti malo sebičan.

Zahvalite pogrešnom muškarcu, jer ste zahvaljujući njemu spremni za susret s onim pravim.

Žena ste. Ali, imate li ONO NEŠTO? 

Isključite negativce iz svog okruženja 

Jeste li ALFA žen(k)a?

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads