Dr Gordan Crvenković: Najbolja metoda za poboljšanje ženskog spolnog zdravlja

Poboljšanje ženskog spolnog zdravlja podrazumijeva brigu o svim aspektima spolnosti žene, odnosno njene seksualnosti. Suhoća rodnice, bolni spolni odnosi, oslabljen spolni užitak, učestale upale rodnice danas se rješavaju jednostavnim i učinkovitim postupkom.

PRP metoda

Riječ je o tzv. PRP (Plateletes Reach Plasma – plazma obogaćena trombocitima) postupku, pri kojem se koristi autologni sastojak krvi – plazma. Svrha postupka je poticanje rasta matičnih stanica sluznice vanjskog spolovila i rodnice odnosno vagine.

Physio Vag – nova metoda za pomlađivanje rodnice

Energetska ravnoteža za zdravlje štitnjače i ženskih organa

Dodatkom sedam čimbenika rasta plazmi (“Regenlab”, Švicarska), a nakon centrifugiranja pune krvi, utječe se na obnovu i rast kolagena i elastina tkiva. Na taj se način obnavlja njihova funkcija, vrlo važna u postupku vlaženja rodnice i povećanju seksualnog zadovoljstva. Ujedno se očvršćuje tkivo gornje stijenke rodnice i indirektno podiže mokraćni mjehur, što je posebno važno kod slučajeva “bježanja” mokraće.

PRP postupak se desetljećima koristi u obnovi tkiva pri opeklinama, sportskim ozljedama (Tiger Woods, Rafael Nadal), ortopediji, stomatologiji, oftalmologiji i estetskoj kirurgiji (“Vampire face”- Kim Kardashian).

Unazad 4 godine primjenjuje se i pri liječenju blagih i umjereno teških slučajeva bježanja mokraće odnosno inkontinencije, lichen sclerosum (kožne bolesti velikih stidnih usana), učestalih upala rodnice, suhoće rodnice te smanjenja seksualnog zadovoljstva žena.

30% žena u menopauzi i oko 20% žena koje su rađale više od dva puta, ima neku od navedenih smetnji. Dosadašnja je ginekologija ove probleme rješavala kirurškim putem, premazivanjem hormonskim gelom ili… nikako. I sve metode bile su manje-više uspješne.

Bezbolna i učinkovita metoda

Dr. Charles Runels (SAD), pionir “O (orgazam) shota”, publicirao je na desetke znanstvenih radova na temu liječenja ovih problema. Ima iskustvo na preko 3000 pacijentica. Radi se o neinvazivnoj tj. beskrvnoj, jednostavnoj, bezbolnoj i učinkovitoj metodi. Osim iznimne uspješnosti od čak 80%, ova metoda nema kontraindikacija niti nuspojava. One su iznimno moguće samo u trudnoći.

Ubrizgavanjem plazme obogaćene trombocitima u točno indicirana mjesta vanjskog spolovila i rodnice, nakon premazivanja anestetskim gelom, postiže se bolja prokrvljenost i elastičnost sluznice. Rezultat je često trenutačan, iako je ponekad potrebno i do tri postupka u razmacima od 6 tjedana, kako bi se postigao željeni učinak.

Iskustvo “GynNove” uklapa se u rezultate svjetskih klinika koje koriste ovaj postupak. Poseban naglasak je izniman učinak na samopouzdanje žena koje su zbog ovih problema imale osjećaj nepoželjnosti, srama i nelagode. A o pozitivnim učincima da i ne govorimo.

PRP metoda odnedavno u Hrvatskoj primjenjuje i dr. Gordan Crvenković, u ordinaciji za ginekologiju „GynNova”, Trg Marka Marulića 15, Zagreb / www.gynnova.hr

WordPress Ads