Uoči koncerta na Tomislavcu, otvorena izložba Joséa Cure

Izložba “José Cura – Život objektivom slavnog tenora” otvorena je u ponedjeljak, 9. srpnja  u Umjetničkom paviljonu. Izložba je dio programa kojim se obilježavanja 120. obljetnica Umjetničkoga paviljona. A koncert koji će se održati u utorak, 10. srpnja s početkom u 21 sat  veliko je finale festivala Zagreb Classic.

Koncertom završava ovogodišnji Zagreb Classic

Otvaranju ove jedinstvene izložbe, uz Jasminku Poklečki Stošić, ravnateljicu Umjetničkog paviljona,  Mirka Bocha, ravnatelja Zagrebačke filharmonije i samog maestra Cura, nazočio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Istaknuo je kako je nakon koncerta 2CELLOS-a, Robyja Lakatosa i Gorana Bregovića koji je na Tomislavcu nastupao prošle godine, ponosan na koncert Joséa Cure. S ovi će koncertom i završiti ovogodišnji festival Zagreb Classic.

Nema boljeg načina od ovog koncerta Joséa Cure da se obilježi i 162. rođendan najvećeg sina znanosti s ovih područja, Nikole Tesle.“ Zaključio je to gradonačelnik Bandić.

Fotografski rad proslavljenog maestra

Proslavljeni umjetnik Cura na Tomislavcu će nastupiti uz opernu divu Evelin Novak. Pratit će ih Festivalski orkestar pod ravnanjem maestra Diana Tchobanova. Maestro Cura svestrani je umjetnik čije raznolike aktivnosti sežu od pjevanja na opernoj sceni do režije i dirigiranja. Zagrebački susret prilika je da se predstavi i njegov fotografski rad.

Prema riječima maestra Cura fotografija je njegov hobi još od 12 godine života. „Većini ljudi glazba je hobi. Kako sam ja profesionalni glazbenik morao sam naći nešto drugo“, rekao je Cura. Dodao je kako svaka od njegovih fotografija ima svoju priču. Istakno je i kako je, s obzirom na činjenicu da se fotografijom bavi amaterski pravi sretnik što ima priliku izložiti ih u prostoru kao što je Umjetnički paviljon. „Moje fotografije neće promijeniti svijet. No, ako vam se sviđa ono što radim na pozornici, onda će vam se i one svidjeti“, rekao je Cura.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads