Najavljen projekt “Pokretni geronto-stomatološki specijalistički timovi”

Na konferenciji za novinare u Stomatološkoj poliklinici Zagreb najavljen je projekt Geronto-stomatološki specijalistički timovi. Projekt
je nadogradnja na rezultate projekta Stomatološke-poliklinike Zagreb Oralno zdravlje treće životne dobi. Projekt će omogućiti starijem stanovništvu zdravstvenu uslugu za najčešće probleme stomatognatog sustava. Specijalisti će korisnike posjećivati u njihovom domu ili centru za starije i nemoćne osobe te pružati potrebnu njegu.

Ovaj je projekt jedan od mnogih nadstandarda koje Grad Zagreb osigurava svojim sugrađanima.

Stomatološka zaštita starijim osobama

Hvala vam što svjedočimo povijesnomu trenutku. Mi smo prvi u Hrvatskoj koji ćemo provoditi ovakav projekt. On će omogućiti specijalističku stomatološku zaštitu i njegu starijim osobama, naročito teže pokretnim osobama, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je nadodao da je ovaj projekt jedan od mnogih nadstandarda koje Grad Zagreb osigurava svojim sugrađanima. Cilj im je  zaštita i očuvanje zdravlja te unaprjeđenje dostupnosti usluga zdravstvene zaštite.

Ustanovljeno je da gotovo 90% osoba treba neki oblik stomatološke intervencije.

Na temelju rezultata istraživanja u ovih 12 godina je došlo do realizacije ovog projekta, istaknula je Dunja Kuliš, voditeljica Centra za gerontostomatologiju Ministarstva zdravstva. Pokrenuli smo projekt unutar naše ustanove u suradnji s Gradom Zagrebom i završili jedan veliki elaborat pregledavši više od 1800 korisnika. Ustanovljeno je da gotovo 90% osoba treba neki oblik stomatološke intervencije.


Ravnateljica Stomatološke poliklinike Zagreb Petra Nola Fuchs je naglasila da je Grad Zagreb uvidio da postoji veliki broj nepokretnih pacijenata koji trebaju bolju stomatološku skrb. U ovome trenu imamo 11 domova za umirovljenike s otprilike 3 600 korisnika, a 65 % ih je nepokretno i nemaju mogućnost adekvatne stomatološke skrbi. Ovim ćemo projektom u kratkome roku krenuti s mobilnim stomatološkim timom koji će skrbiti o tim pacijentima.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads