Javnozdravstvena akcija Zagrli za rijetke bolesti

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić podržala je javnozdravstvenu akciju Zagrli za rijetke bolesti. Akciju na Cvjetnom trgu, u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti, organizira Hrvatski savez za rijetke bolesti.

Grad Zagreb sufinancira i podupire niz javnozdravstvenih projekata kroz rad udruga i ustanova.

Od 2. veljače akcija je provedena u 19 hrvatskih gradova. Riječ je o Krapini, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Virovitici, Osijeku, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Požegi, Sisku, Gospiću, Šibeniku, Dubrovniku, Splitu, Zadru, Puli, Rijeci i Karlovcu. Akcijom se želi potaknuti diskusija i prikupljanje što više informacija o rijetkim bolestima od svih interesno-utjecajnih skupina. Tako će uputiti na potrebu za integriranim i multidisciplinarnim pristupom liječenju i skrbi o osobama s rijetkim bolestima.

Iskustva međunarodnih institucija

Sam naziv ukazuje na to s koliko se problema suočavaju oboljeli i njihove obitelji, izjavila je zamjenica Majić. Napomenula je da Grad Zagreb sufinancira i podupire niz javnozdravstvenih projekata kroz rad udruga i ustanova. Sve one doprinose unapređenju kvalitete života oboljelih od rijetkih bolesti, uključujući i rad Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.

Zamjenica je dodala da će Grad nastojati uključiti se u sve relevantne institucije. Nastojat će i prikupiti iskustva od međunarodnih institucija kako bi svi zajedno pokušali oboljelima i njihovim obiteljima stvoriti bolje uvjete za život.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads