Humanitarna akcija Žene za žene na Cvjetnom trgu

Na Cvjetnom trgu danas se održava humanitarna akcija Žene za žene. U sklopu akcije će volonteri i predstavnici organizatora Međunarodnog Inner Wheel Cluba Zagreb Gradec informirati građane o radu Autonomne ženske kuće, skloništa za žene žrtve nasilja u obitelji.

Grad Zagreb će i nadalje podržavati rad Autonomne ženske kuće.

Glavni cilj: sigurno mjesto za žene

Autonomna ženska kuća je neprofitna organizacija. Glavna nam je aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene koje su preživjele zlostavljanje svojih partnera. Objasnila je Neva Tolle, predsjednica Autonomne ženske kuće Zagreb. Cilj akcije je podizanje svijesti o zaštiti žena od nasilja. Ali, i informiranje građane kako se uključiti u akciju i pomoći rad Autonomne ženske kuće.

Grad Zagreb će i nadalje podržavati rad Autonomne ženske kuće. To ćemo učiniti na dva načina, na natječaju za dodjelu sredstava i jednokratnom subvencijom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Rekao je to gradonačelnik Milan Bandić. Ujedno je i objasnio da je zbog promjene pravila na državnoj razini Grad prisiljen promijeniti način financiranja sigurne kuće za žrtve nasilja.

Partner akcije je Gradsko kazalište Komedija. Ono će u okviru ove akcije, 4. svibnja izvesti pretpremijeru mjuzikla Alphonsine. Autor mjuzikla je Veseljko Barešić, redatelj, dirigent i scenograf.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads