Gradonačelnik Bandić posjetio oboljele u smještajnoj jedinici Udruge Fra Mladen Hrkač

U povodu Svjetskog dana bolesnika gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je danas posjetio oboljele u smještajnoj jedinici Udruge Fra Mladen Hrkač na Svetom Duhu.

Svjetski dan bolesnika obilježava se 11. veljače na spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske.

Uz poruku da svaki dan trebamo pomagati kako bismo bili bolji ljudi, gradonačelnik je dodao da je ova udruga jedna od plemenitijih u Hrvatskoj. U skladu s tim, Gradskoj skupštini sam prošle godine predložio da Udruzi doniramo parcelu od cca 5 000m² u Aveniji Gojka Šuška. Tamo bi sagradili Dom fra Mladena Hrkača. To je i učinjeno, a gradnja bi trebala započeti sljedeće godine. Dom će biti namijenjen smještaju oboljelih koji dolaze u Zagreb na liječenje. Moći će se smjestiti i njihova pratnja. Članovi Udruge će im pomagati u svemu što im bude potrebno.

Zahvala na potpori

Gradonačelniku i gradskim uredima na potpori je zahvalio Ivan Soldo, predsjednik Udruge. Rekao je da je smještajna jedinica na Svetom Duhu tek jedna od pet u kojima se primaju oboljeli. U njima im se pruža pomoć tijekom liječenja u Zagrebu.

Svjetski dan bolesnika obilježava se 11. veljače na spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske. Godine 1993. proglasio ga je papa Ivan Pavao II. radi poticanja svijesti o važnosti brige za bolesne. Ali, i u znak zahvale svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim i socijalnim radnicima, vjerskim službenicima te volonterima.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads