10 novih sanitetskih vozila za Grad Zagreb

Ispred Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, održana je primopredaja 10 novih sanitetskih vozila. Vozila će znatno pridonijeti boljem funkcioniranju službe Hitne pomoći u gradu Zagrebu. Grad je za nabavu vozila osigurao 2.388.000,00 kn, bez PDV-a.
10 novih sanitetskih vozila za Grad Zagreb

Najbolji poklon za Dan Grada

Nema boljeg poklona za Dan Grada od ovih 10 novih sanitetskih vozila, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako grad koji broji preko 800 000 stanovnika i svaki dan ima velik broj hitnih intervencija, kako bi dobro funkcionirao, mora imati besprijekorno opremljene timove, ali i tehničku opremljenost.  

Radi komfora naših građana i povećanja kapaciteta pet vozila opremljeno je s dva ležaja, a ostalih pet vozila imaju rampu gdje se pri ukrcaju na sjedećoj stolici građani osjećaju sigurnije, pojasnila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Silvija Hunyadi-Antičević.

Zavod godišnje obavi preko 130.000 intervencija sanitetskog prijevoza – prijevoz pacijenata u i iz bolnica, iz bolnice u bolnicu, u i iz bolnica za medicinsku rehabilitaciju, u inozemstvo te prijevoz dijaliziranih bolesnika.

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads