Čišćenje organizma zelenom glinom

S vremenom se u našem organizmu skuplja sve više i više toksina. Zbog zraka kojeg udišemo. Zbog vode koju pijemo. Zbog pesticida koje sadrži naša hrana. Ayurveda kaže da se toksini  mogu stvarati i zbog loše probave – kada jedemo previše ili nepravilno kombiniramo namirnice.

S godinama, toksini i teški metali u našem tijelu se nagomilavaju i mogu uzrokovati brojne probleme, poput:

•    kožnih bolesti
•    alergija i astme
•    depresije
•    migrene
•    nadutosti, loše probave
•    kroničnog umora
•    raka

Zbog toga potrebno je redovito čistiti organizam od toksina i teških metala. Zelena glina jedan je od prirodnih lijekova koji efikasno i brzo čiste organizam, a pritom ne škode našem zdravlju.

Zelena glina kroz povijest

Uz sunce, zrak i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja.

Mnoge generacije prije nas vjerovale su u moć gline. I u drevnom Egiptu, ljekovita moć gline bila je dobro poznata. Zelena glina se koristila za liječenje i mumificiranje faraona. Drevni Grci upotrebljavali su glinu za liječenje prijeloma: na frakturu bi stavili gipsane trake namazane glinenim blatom.

Zelena glina sadrži selen, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, kalij, cink, mangan, bakar, silicij, natrij i druge minerale i elemente u tragovima.

Dioskorid je govorio o tome kako glina posjeduje iznimne ljekovite moći. Smatrao je da glina ima “božansku inteligenciju” i sama pronalazi i liječi sve bolesti u organizmu.

Galen, poznati grčki filozof i liječnik, napisao je traktat o liječenju zelenom glinom.

Arapi Avicena, “princ među liječnicima”, predavao je terapiju glinom tisućama svojih učenika.

Kako djeluje zelena glina

Još uvijek nije u potpunosti jasno kako djeluje zelena glina. Jedni pretpostavljaju da glina ima iznimnu upijajuću moć zbog čega upija sve nečistoće i patogene iz organizma. Drugi smatraju kako glina ima posebnu “inteligenciju”, uz pomoć koje sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u radu organizma.

Neki povezuju ljekovitu moć gline s njezinim negativnim nabojem. Smatraju da upravo zbog svoga negativnog naboja zelena glina privlači i veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini, itd.

Osim što veže štetne tvari i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina nas također opskrbljuje potrebnim elementima. Naime, sadrži preko 60 minerala i elemenata u tragovima koji hrane i liječe naš organizam.

Ruski znanstvenici otkrili su kako se uporabom gline može neutralizirati i djelovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća za upijanje radijacije u što većoj mjeri.

Vrste i sastav gline

U prirodi možemo pronaći zelenu, žutu, bijelu i crvenu glinu. No, jedino zelena glina se koristi za liječenje i čišćenje organizma. Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici nalaze se u Francuskoj i na Siciliji.

Ovisno o tome gdje je iskopana, svaka glina sadrži jedinstveni postotak raznih minerala i elemenata u tragovima.

Zelena glina sadrži selen, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, kalij, cink, mangan, bakar, silicij, natrij i druge minerale i elemente u tragovima. Zahvaljujući bogatstvu prirodnih nutrijenata, glina ima višestruko ljekovito djelovanje na organizam.

Kako koristiti zelenu glinu za čišćenje organizma

Zelena glina koja se smije oralno uzimati, mora biti i certificirana za oralnu uporabu. Takva glina se u prodaji zove ventilirana glina.

Primjena

Navečer razmutite punu čajnu žličicu ventilirane zelene gline u 2 dcl vode (nekuhane, najbolje izvorske). Pritom nemojte upotrebljavati metalnu žličicu ili čašu – glina ne smije doći u dodir s metalom.

Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili navečer prije spavanja. Po želji, možete je uzeti jedan sat prije jela.

Glinu uzimajte na sljedeći način:

1. tjedan: ujutro, bez miješanja popijte samo vodu, a talog bacite
2. tjedan: ujutro promiješajte, ostavite 5 minuta da se talog slegne, a vodu popijte
3. tjedan: ujutro promiješajte i odmah popijte vodu zajedno s glinom

Zatim napravite pauzu. Ovu kuru čišćenja organizma možete raditi 2-4 puta godišnje.

Kakve još dobrobiti za zdravlje ima zelena glina

Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, zelena glina ima brojne druge dobrobiti za zdravlje:

•    obnavlja stanice i tkiva
•    sprječava širenje patogenih bakterija i parazita
•    sprečava rast tumorskih stanica
•    ima antiupalna svojstva
•    potiče zacjeljivanje rana
•    čisti i obogaćuje krv
•    regulira PH organizma
•    hrani organizam potrebnim mineralima

Zelena glina se upotrebljava i u obliku kupki, maski i obloga.

Kupke od zelene gline imaju umirujući, antiupalni i detoksicirajući učinak. Oblozi od zelene gline koriste se za liječenje artritisa i rana.

Maske od zelene gline potiču ljepotu, čiste kožu, potiču cirkulaciju, liječe problematičnu kožu, smanjuju celulit i potiču gubitak masnog tkiva.

Tri jednostavne metode za čišćenje organizma od toksina

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads