Slušajte svoju intuiciju

Riječ “intuicija” dolazi od latinske riječi “intueri”, koja doslovno prevedena znači – “gledati unutra.” Jednostavno rečeno, intuicija je onaj osjećaj u trbuhu koji nam govori da je nešto dobro ili loše. Intuicija se često pojavljuje kao osjećaj, emocija ili misao. Nekim ljudima, to može biti čak i glas koji se iznova i iznova ponavlja u glavi, koji na kraju postaje preglasan da bi ga mogli ignorirati.

Intuicija je uistinu zanimljiv oblik inteligencije koji se proteže izvan racionalnog uma, te nam često daje odgovore i smjernice. Ona je više od podsvjesnog procesa dobivanja informacija koji će nam pomoći u rješavanju problema ili životnih izbora. Intuicija nas potiče da ili nastavimo ili odustanemo od određenih situacija.

Intuicija se često pojavljuje kao osjećaj, emocija ili misao.

Intuicija je kao unutarnji kompas. Ako joj pristupimo ispravno i naučimo je tumačiti ispravno, otvorit će nam iznenađujuće putove. Također, može nam dati odgovore na sva pitanja koja se mogu pojaviti na dnevnoj bazi.

Mnogi je ne znaju interpretirati, ili ne znaju kako vjerovati onom što čuju i osjećaju. Ratio nam često govori potpuno suprotno od onoga što nam intuicija govori i u tome leži izazov.  Albert Einstein je jednom rekao: ”Intuicija je sveti dar, a racionalni um je vjerni sluga. Mi smo stvorili društvo koje poštuje slugu, a zaboravilo je na dar. “ Kada slušate svoju intuiciju i vjerujete joj u potpunosti, rijetko će vas zavesti.

Donosimo vam 10 savjeta kako biste lakše ostvarili povjerenje u svoju intuiciju:

1. Upoznajte intuitivni predosjećaj

Razvijanje intuicije je drugačije za svakoga. Svi mi osjećamo i interpretiramo stvari drugačije i važno je prepoznati kako vaša intuicija komunicira s vama. To se može dogoditi na nekoliko načina:

  •     Duboki osjećaj u samom želucu koji može biti lagan ili jak, ovisno o okolnostima s kojima se susrećete.
  •     Glas koji čujete u svom umu koji ponavlja istu izjavu iznova i iznova.
  •     Snažna misao u glavi, tako jaka da se ne može ignorirati.
  •     Senzacija u tijelu, npr. trnci, koja se pojavljuje kada smo usredotočeni  na određene situacije.

Obratite pažnju na znakove i signale koje primate u umu i tijelu. Upoznajte se sa osjećajem koji se pojavlja, pogotovo kada upoznajete nekoga novog ili se suočavate s izazovom. Prepoznajte osjećaje koje imate i poštujte ih.

2. Postavljajte pitanja na koja vam je potreban odgovor

Ako ste suočeni s izazovom i potrebna vam je smjernica, zatražite vodstvo u obliku pitanja, a onda poslušajte odgovor. On se obično pojavljuje kao  glasno „da“ ili „ne“. Ako ne čujete odgovor odmah, pričekajte da se odgovor razvije.

3. Razvijte vlastitu intuiciju

Svi imamo intuiciju. Neki od nas su došli na svijet sa sposobnošću da čuju, osjećaju i vide bez sjene sumnje, a neki tek trebaju probuditi i razviti svoju intuiciju. U tom slučaju, odvojite svaki dan vrijeme za rad na tehnikama koje će je otvoriti i ojačati. Od meditacije do fokusiranja na tehnike disanja, pisanja svojih osjećaja u dnevnik. Kao kad želite ojačati mišić, morate vježbati kako bi ga ojačali.

4. Ne sumnjajte

Kako bi omogućili svojoj intuiciji da vas vodi, morate razviti potpuno povjerenje i vjeru u način na koji komunicira s vama. Na primjer, kada je misao ili osjećaj koji vam se pojavljuje jak i velik, vjerujte mu. Ako vaš unutarnji glas pokušava komunicirati s vama i jako se trudi u tome, zbilja bi  trebali obratiti pažnju.

5. Ne zanemarujte snove

Često dobivamo poruke u našim snovima i jako je važno naučiti kako ih interpretirati. Možemo povezati naš vanjski svijet i naš unutarnji svijet, tako da trebate obratiti pažnju na svoje snove.

Vodite dnevnik snova. Stavite ga uz vaš krevet i zapisujte svoje snove odmah kada se probudite. Prije spavanja, dovedite se u meditativno stanje radeći neke vježbe disanja. Kad postanete  mirni i opušteni, ponavljajte: “Želim zapaziti svoje snove.” Kada se probudite ujutro, ostanite u tišini najmanje pet minuta, tako da se možete početi prisjećati slika i priča kojima ste svjedočili tijekom svog sna. Zabilježite ih u svoj dnevnik snova. To je savršen način za otključavanje svih vrsta vrijednih uvida u svoje osjećaje, svoj život i svoju budućnost.

6. Budite mirni

Naučite kako postati tihi i mirni. Intuicija dolazi iz dubine srca i duše. Ako imate bilo kakvih problema ili se borite s tjeskobom, kako biste osjetili i čuli svoju intuiciju, morate se najprije izboriti sa svojim problemima. Stres i anksioznost mogu ugušiti vaš unutarnji glas i to vas može sasvim obuzeti. Odbacite sve što vam ne služi i ne pruža podršku.

7. Čitajte više

Uložite svoje vrijeme u čitanje i učenje o tome kako razviti svoju intuiciju. Ima toliko sjajnih knjiga koje su napisali nevjerojatno intuitivni pisci, a njihova mudrost i praksa može vam otvoriti cijeli novi svijet gledanja, osjećanja i vjerovanja.

Prijedlozi za čitanje:

  • Adrian Predrag Kezele: Intuicija : mudrost pravoga izbora
  • Patricia Einstein: Intuicija : put k unutarnjoj mudrosti : vodič za otkrivanje i korištenje vaših najjačih prirodnih sposobnosti
  • Osho: Intuicija : spoznaja izvan logičnog
  • Sonia Choquette: Intuicija : vodič za razvoj vašeg šestog čula
  • Laura Day: Praktična intuicija : kako ovladati intuitivnom moći i postići da ona radi za vas
  • Gabrielle Roth: Veze : niti naše intuitivne mudrosti

8. Postanite svjesni

Jedan od najvećih izazova može biti odluka da djelujete u skladu sa svojom intuicijom. Važno je shvatiti da ti prozori mogućnosti koji vam se otvaraju neće ostati otvoreni zauvijek. Oni se u sekundi mogu otvoriti i jednako tako brzo se mogu  i zatvoriti. Zato slušajte i djelujte kako ne biste propustili priliku.

9. Meditirajte

Što više razmišljate, otvoreniji ćete postati za primanje vodstva svoje intuicije. Meditacija čisti  i smiruje um i otvara prekrasan čisti kanal za primanje unutarnjeg vodstva.

10. Povežite um, tijelo i duh

Jako je važno svakodnevno ulagati vrijeme i energiju u svoj mentalni, duhovni i fizički „wellness“. Um, tijelo i duh su povezani, pa ih treba držati u stanju stalnog i kontinuiranog toka.

Vaša intuicija je moćan dar. Razvijte potpuno povjerenje u nju. Opremljeni ste svim odgovorima i znanjem koje ćete ikada trebati kako biste si osigurali sretan i pozitivan život. Uvijek gledajte iznutra kako biste pronašli istinu.

Može li um izliječiti tijelo? 

Eckhart Tolle: Zašto SADA niste u miru? 

Ne dozvolite da vam loš dan pokvari raspoloženje 

Plešite kroz život!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads