Narodna vjerovanja: kako se ponašati prema novcu

Da bi zarađeni novac volio vašu kuću, onaj dan kada dobijete plaću ne trošite niti jednu kunu. Cijela plaća mora “prenoćiti” kod kuće.

Povišicu plaće najbolje je tražiti srijedom, tijekom dana. Ne posuđujte od drugih novac ponedjeljkom, ne posuđujte ga drugima utorkom i ne vraćajte dug petkom.

Džepove odjeće koja se izvan sezone sprema u ormar, napunite sitnim papirnatim novčanicama. Novac ne voli probušene džepove ili otpalu dugmad.

Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude makar sitniš u kovanicama. Sav novac mora biti glavnom stranom (licem) okrenut prema gazdi tj. vama.

U najmanjoj pregradi čuvajte najsitniju novčanicu savijenu u trokut.

Neki čarobnjaci životne mudrosti savjetuju da krupnu novčanicu treba sačuvati godinu dana jer će se ona, tvrde, napuniti vašom energijom i počet će prema sebi privlačiti novac.

Posudbe

Davanje i uzimanje posudbi obavezno treba biti ujutro, zato što bilo kakve operacije s novcima u večernjim satima vode u propast.

Trudite se ne posuđivati novac od drugih nikada. No, zato, posuđujte ga drugima što češće, jer tada kao da ga programirate da vam se vrati.

Nije dobro posuđivati susjedima kruh i sol, sigurnost (u novcu) tada može napustiti vašu kuću i otići u drugu.

Novca neće biti: ako zviždite u sobi i mrvice sa stola čistite rukom.

Da bi u kući bilo novca, metlu treba postaviti drškom prema dolje.

Sretna novčanica

U novčaniku treba biti pohranjena i “sretna novčanica” (prva zarađena ili dobivena od dobre osobe ili novčanica od nekog uspješnog posla i sl.) Tu novčanicu ne valja potrošiti, ona je amajlija sigurnosti. Inače novac neće dolaziti u vaše ruke.

Novac zarađen kockanjem ili igrama na sreću, zarađen nepošteno, nađen, potrgan itd. ne donosi sreću i zato ga ne treba zadržavati u novčaniku. Podijelite ga siromašnima ili brzo potrošite.

20 savjeta kako svoj život pokrenuti na bolje

Grčevito kontroliramo ili opušteno živimo svoj život?

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads