Dobra zabava za 0 kuna

Iako dobar provod uglavnom vežemo uz troškove i novac koji nam je za njega potreban, još uvijek postoje zabavne, zanimljive i inspirativne stvari koje možete učiniti bez dodatnih troškova. Dobro je prisjetiti se toga, kako neke zanimljive, a dostupne aktivnosti, od kojih ćemo se sigurno osjećati dobro, ne bi pale u zaborav. Naročito u vrijeme kada je odlazak na koncert koji baš jako želimo, konkretna financijska stavka. Pa čak ni odlazak na kazališnu predstavu  ili u kino za npr. četveročlanu obitelj, nije  baš zanemariva stavka u kućnom budgetu.

Vježbe yoge za zdravu štitnjaču

Najmanje 15 razloga zašto prakticirati yogu

Zato je podsjetnik na aktivnosti koje možemo raditi za 0 kuna, a koje će nas, pritom, razveseliti, osvježiti, vratiti nam u fokus neke davno zaboravljene talente, aktivirati neke  sposobnosti za koje nismo ni znali da ih posjedujemo ili nas jednostavno oplemeniti i nadahnuti.

Bilo gdje da živite, sigurno je puno zanimljivih mjesta u okolini u kojima možete uživati, samo ih se treba prisjetiti. Bit će to dobrodošao odmak od boravka vikendom u shopping centrima, u kojima osim bez novca, ostajemo i bez životne energije. Jeste li primjetili kako se nakon nekoliko sati provedenih u shopping centru osjećate umorno i iscrpljeno?

1. Pišite. Bilo što. To ne mora biti sljedeći veliki roman i nitko drugi to ne mora pročitati. No, stavljajući svoje misli na papir, na najbolji mogući način artikulirate svoje misli i emocije. I, ne manje važno, nesvjesno se rješavate stresa. Probajte!

2. Posjetite lokalni muzej. Muzeji umjetnosti često imaju nevjerojatne osnove za istraživanje.

3. Posjetite knjižnicu. One još uvijek postoje. I bolje su nego što ih se sjećate.

4. Pročitajte knjigu i uronite u svijet mašte ili mudrosti. Ako nemate omiljene autore, počnite s klasicima u žanru kojeg volite.

5. Volontirajte. Postoje stotine mogućnosti u danu koje mogu napraviti promjenu. Danas je dan.

6. Eksperimentirajte u kuhinji. Koristite sve one sastojke koji su gurnuti u stražnji dio ostave i eksperimentirajte.

7. Vježbajte. Osjećat ćete se bolje i bit ćete zdravi. Ako su lijepi dani, preskočite teretanu i pronađite neku aktivnost na otvorenom. Vježbajte jogu. Igrajte tenis. Ili košarku. Ili nogomet. Vozite bicikl. Bilo što.

8. Provedite vrijeme s prijateljicom. Osobno. Jedini razlog da upotrijebite mobitel je kako biste napravile selfie za uspomenu.

9. Otkrijte svoju duhovnu stranu. Čitajte zanimljive knjige o toj temi, meditirajte, posjetite duhovne centre u okolini i predavanja o duhovnosti.

10. Provedite vrijeme u vrtu. Vašem ili nekoga od obitelji. Družite se s biljkama, bit će vam zahvalne.

11. Naučite novi jezik. Vježbajte s izvornim govornikom.

12. Naučite kompjuterske programe. Bez obzira na zanimanje kojim se bavite, učenje novih računalnih vještina, dobro će vam doći.

13. Počistite pretince svog e-maila. Vrijeme je da se organizirate.

14. Izradite nešto. Ako ste spretni s rukama, pronađite nešto što vam se sviđa i pokušajte sami izraditi. Inspirirane se Pinterestom, pun je sjajnih ideja.

15. Organizirajte kućnu zabavu sa društvenim igrama. Kartanje i igrajte društvene igre. Neka svatko od prijatelja donese zdrave grickalice.

16. Potražite zanimljive ljude, životinje, situacije i pejzaže… fotografirajte ih. Naučite obrađivati fotografije.

17. Pronađite najljepše mjesto unutar 50 kilometara i otiđite tamo, možete i biciklom. Istražite ga.

18. _________________

19. _________________

20. _________________

Naveli smo samo neke prijedloge, a ostale nadopišite sami. Puno je mogućnosti, samo se treba aktivirati, zaboraviti na TV serije i uputiti u neuobičajenom smjeru. Tko zna gdje će vas dovesti!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads