Priča o štitnjači i potrazi za ravnotežom

Štitnjača je žlijezda o kojoj se posljednjih godina sve više priča. Smještena je u sredini donjeg dijela vrata i sastoji se od desnog i lijevog režnja koji svojim oblikom podsjećaju na leptira. Štitnjača čini važan dio ljudskog endokrinog sustava i zajedno sa središnjim živčanim i imunološkim sustavom regulira tjelesni metabolizam.

Almagea® Thyroideal+ je dodatak prehrani u Licaps® kapsulama koji sadrži inovativnu formulaciju 13 pomno odabranih i ključnih nutrijenata za ravnotežu hormona, metabolizma i stvaranja energije.


Zašto je toliko važna ta mala žlijezda – štitnjača?

Štitna žlijezda uječe na funkcioniranje svake stanice u našem tijelu. Regulira metabolizam pomoću dva hormona: T3 i T4 koje proizvodi i potom otpušta u krvotok. Kako bi se uspješno proizveli hormoni T3 i T4, tijelu su potrebni mikroelementi jod i tirozin. Ovi hormoni povećavaju metaboličke aktivnosti tkiva i utječu na sustav koji kontrolira reprodukciju. Isto tako, utječu na to kako tijelo reagira na stres i infekcije (imunitet), kako regulira metabolizam, potrošnju kisika, održava tjelesnu temperaturu, krvni pritisak i još mnogo toga.

Hormoni štitnjače sudjeluju i u održavanju bazalnog (osnovnog) metabolizma stanica. Njihov manjak može usporiti metabolizam do 40 %, dok njihov može višak ubrzati metabolizam čak 60 do 100 %.

Uz navedene nutrijente, vrlo važan je i selen za adekvatnu sintezu hormona i njihovu aktivaciju i metabolizam. A vitamin D u organizmu doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.


Osvijestite neravnotežu

Jeste li znali kako otprilike 200 milijuna ljudi na svijetu ima problema s radom štitnjače, a njih gotovo 50 % je nedijagnosticirano? Štitnjača koja proizvodi preveliku ili premalu količinu hormona posljedično uzrokuje disbalans zbog kojeg cijeli organizam ne može pravilno raditi. Istraživanja pokazuju kako je kod žena učestalost nepravilnosti u radu štitnjače do 10 puta veća u odnosu na muškarce. Isto tako, epidemiološki podaci ukazuju da će 1 od 8 žena tijekom života imati neki poremećaj u radu štitnjače.

Hipotireoza je stanje smanjenog stvaranja, izlučivanja i djelovanja hormona štitnjače. Može se javiti u bilo kojoj životnoj dobi, a posebno je česta u starijih osoba. U zadnjem desetljeću čini se kako se broj oboljelih od bolesti štitnjače ubrzan povećava. Najčešći uzrok hipotireoze je kronična autoimuna upala štitnjače (Hashimotov tireoiditis) koja je otprilike 10 puta češća kod žena.

Hipertireoza je stanje pojačanog stvaranja hormona štitnjače koje dovodi do povišene razine hormona štitnjače u krvi. Hipertireoza se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, a posebno je česta kod žena između 20. i 50. godine života.


Nutrijenti za ravnotežu hormona, metabolizma i stvaranja energije

Pravilna funkcija štitnjače utječe na naše psihičko, fizičko i emotivno zdravlje. Uravnotežena prehrana i pravilan način života čine važne komponente održavanja zdrave funkcije štitnjače. Kod postojećih problema u radu ove važne žijezde, cilj je prevenirati i usporiti daljnji razvoj bolesti, ublažiti neželjene simptome te svakako kroz unos ključnih nutrijenata poboljšati cjelokupno psiho-fizičko zdravlje zbog pozitivnog utjecaja na ravnotežu hormona, rad metabolizma i stvaranja energije.

Almagea® Thyroideal+ je dodatak prehrani u Licaps® kapsulama koji sadrži inovativnu formulaciju 13 pomno odabranih i ključnih nutrijenata za ravnotežu hormona, metabolizma i stvaranja energije:

vitamini: vitamin D, vitamin E, vitamini B skupine: B1, B3, B6, B9 i B12
minerali: selen, cink, jod i bakar
nutrijent: fosfatidil-kolin
aminokiselina: L-tirozin
*

Namijenjen je svim osobama koje žele postići ravnotežu hormona, metabolizma i stvaranja energije kroz unos i sinergijsko djelovanje nutrijenata uključenih u:

  • smanjenje umora i iscrpljenosti
  • pozitivan učinak na regulaciju hormonske aktivnosti
  • normalno funkcioniranje živčanog sustava, poboljšanje psihološke i kognitivne funkcije
  • održavanje normalne funkcije imuniteta
  • zaštitu stanica od oksidacijskog stresa
  • održavanje normalne plodnosti, normalne sinteze DNA i procesa dijeljenja stanica
  • održavanje normalne kože, kose i noktiju
  • pravilan metabolizam makronutrijenata, metabolizam homocisteina te metabolizam stvaranja energije
  • normalno funkcioniranje srca i jetre

Thyroideal+ je u potpunosti prigodan za vegane i vegetarijance, trudnice i dojilje te osobe koje već uzimaju hormonalnu terapiju. Preporučuje se uzimanje 1 – 2 kapsule na dan uz obrok. 1 kapsula preporučuje se za održavanje uravnoteženog rada štitnjače i metabolizma, a 2 kapsule uslijed/nakon kroničnog ili intenzivnog stresa, dugotrajne ili restriktivne dijete te utvrđenog manjka ključnih nutrijenata važnih za hormonsku ravnotežu, rad metabolizma i stvaranje energije.

Detaljnije o temi što je štitnjača, zašto nam je toliko važna i koji su ključni nutrijenti koji podupiru njen rad, saznajte u edukativnom videu: Almagea Thyroideal edukativni video – YouTube


Nisu sve multivitaminske formulacije stvorene jednake!

Većina multivitamina ima premalo ključnih nutrijenata, a često ti nutrijenti mogu u tijelu biti u teškom deficitu. Tvrtka Almagea® pobrinula se da u svoj inovativni dodatak prehrani uključi ključne nutrijente koje štitnjača i tijelo trebaju i to u obliku koji su u većim, poželjnim dozama, lako dostupni i upotrebljivi. Iako je posebno formuliran da bude savršen multivitamin za gotovo sve, napravljen je po mjeri za sve osobe koje imaju neku vrstu disbalansa štitnjače.  Thyroideal+ pomaže u poticanju njene optimalne funkcije i upravo zato je savršen suputnik na putu prema ravnoteži cijelog organizma.

WordPress Ads