Kemijski piling – osvježite kožu nakon ljeta

Ljeto se polako bliži kraju. Nakon dana na plaži, sunčanja i kupanja, moguće je da ste proveli više vremena na suncu nego što ste mislili. Čak i ako ste svakodnevno nanosili kremu za sunčanje, ali niste je nanosili dovoljno često ili niste obnavljali svakih dva sata, možda ulazite u jesen s oštećenjima prouzročenim UV zrakama. Dobra vijest je da imate dovoljno vremena ispraviti štetu od izlaganja suncu prije nego što blagdani stignu.

Kemijski piling nakon ljeta

Priuštiti sebi kemijski piling nakon ljeta odličan je način osvježenja kože s minimalnim vremenom oporavka, u usporedbi s nekim drugim postupcima pomlađivanja. Ovisno o tome koji odaberete, kemijski pilinzi su popularna metoda za poboljšanje teksture kože, obnavljanje kolagena, reduciranje hiperpigmentacija i ublažavanje bora. Osim toga, koriste se kod terapije akni, rozaceje i melazme. Njihova je supermoć da “otapaju” odumrle stanice i potiču regeneraciju novih, zdravih stanica. To je kao da dajete koži novi početak, priliku da zasja punim sjajem.

Kemijski pilinzi su popularna metoda za poboljšanje teksture kože, obnavljanje kolagena, reduciranje hiperpigmentacija i ublažavanje bora.

Jesen je idealno vrijeme za izvođenje kemijskog pilinga iz nekoliko razloga. Prvo, sunčeva svjetlost je manje intenzivna u ovom periodu godine, što smanjuje rizik od oštećenja kože uslijed izlaganja suncu nakon pilinga. Također, koža se tijekom ljetnih mjeseci često suočava s UV oštećenjima, nepravilnostima i suhoćom, pa je ovo idealno vrijeme za obnovu i regeneraciju kože.

Površinski, srednji i duboki piling

Postoji zapis o Kleopatri koja se uranjala u kiselo mlijeko i koristila fermentirane ostatke grožđa za očuvanje svježine kože. Ako želite, možete i to iskušati, ali mi navijamo za neke od suvremenih metoda s kojima je učinak zajamčen. Ovisno o potrebama kože i dubini djelovanja, možemo ih podijeliti na površinske pilinge, srednje i duboke pilinge.

Trenutno su površinski pilinzi najčešći izvođeni, iako ne postižu potpuno poboljšanje dubokih bora ili opuštene kože, ali pridonose uvelike poboljšanju boje i teksture kože i tako osiguravaju svjež izgled.

Potrebno je nekoliko tretmana

Ovisno o tipu kože i vrsti pilinga, kemijski se piling najčešće provodi u nekoliko tretmana u razmaku od 7 – 14 dana. Tretman traje 15 – 30 minuta, a podrazumijeva nanošenje kemijskog pilinga. Duljina djelovanja pilinga ovisi o vrsti pilinga i vrsti indikacije za koju je namijenjen. Većina se pilinga ostavlja nekoliko minuta i potom neutralizira (npr. glikolna kiselina), dok pojedini pilinzi ne zahtijevaju neutralizaciju kao, primjerice, trikloroctena kiselina. Potom se nanosi neutralna krema za umirenje i poticanje epitelizacije.

Učinci kemijskih pilinga su smanjenje bora i ožiljaka, ublažavanje pjega od sunca i umanjenje nejednake pigmentacije, što rezultira pomlađenim, svježijim i ljepšim izgledom kože.

U pravilu je nakon tretmana koža kratkotrajno crvena i topla, a ovisno o vrsti pilinga, nakon nekoliko dana može doći do ljuštenja koje može biti umjereno, a u nekim slučajevima i jako izraženo. Minimalno 14 dana nakon tretmana na kožu se nanose epitelizirajuće kreme i obavezno je štititi kožu od sunca.

Lice, dekolte, ruke…

Idealno je tretirati lice i dekolte, stražnju stranu ruku, ali mogu se tretirati i leđa i trbuh, osobito kod uklanjanja strija i ožiljaka nakon akni. Kemijski pilinzi mogu se izvoditi kao pojedinačni tretmani, ali i u kombinaciji s drugim tretmanima, primjerice, prije mezoterapije ili microneedlinga.

Učinci kemijskih pilinga su smanjenje bora i ožiljaka, ublažavanje pjega od sunca i umanjenje nejednake pigmentacije, što rezultira pomlađenim, svježijim i ljepšim izgledom kože.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads