Dr. Nevia Delalle: Kako zablistati do ljeta

Prije biste sigurno ušli u prvi solarij misleći da je to najbolji način za osvježenje… malo tamniji ten i sve izgleda bolje. Stop! Nemojte to učiniti ni slučajno. Možda ćete izgledati bolje, ali nećete ništa učiniti za svoju kožu, a u konačnici ćete pridodati još koju godinu svom licu.

Danas postoje brojne metode kojima možemo brzo vratiti svježinu, poboljšati tonus i sjaj kože. Nakon što procijenimo u kakvom je stanju vaša koža, odmah se može započeti s nekim od sljedećih postupaka…

Kombinacijom mikrodermoabrazije i neablativnog laserskog postupka djelujemo na epidermis i dermis.


Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je metoda kojom za početak uklanjamo površinski sloj kože. U poliklinici Dermalife koristimo orbitalnu dermoabraziju pri čemu odabiremo jačinu i dubinu same abrazije u ovisnosti o tipu i stanju kože. Ukoliko se odlučimo za kombiniranu terapiju, najčešće je ovaj postupak srednje jačine. Kružnim  pokretima same sonde uz mikropulzaciju, istovremeno radimo i mikromasažu lica i vrata te je postupak ugodan, a stimuliraju se i dublji dijelovi kože. Nakon toga se apliciraju aktivne supstancije u kožu i već nakon samo ovog postupka, koži se vraća svježina.

Laser

Nakon desetak dana može se započeti neablativni laserski postupak kojim stimuliramo fibroblaste na produkciju kolagena. Kombinacijom mikrodermoabrazije i neablativnog laserskog postupka djelujemo na epidermis i dermis. Osim što se smanjuju pore, sitne bore i ožiljci, koža dobija punoću i sjaj. Istovremeno koža se hrani i dobiva sve aktivne supstancije koje joj nedostaju. Pauza između ovih postupaka može biti deset do četrnaest dana, tako da nakon 8 dolaska (4. laserski postupak) možete očekivati konačan rezultat.

Izuzetno je važno da se oba postupka mogu raditi u pauzi za ručak i nije potreban oporavak. Potrebno je izdvojiti sat vremena, a nakon toga sve što će vam trebati je zaštitni faktor za sunce. Tako će, uz proljetnu garderobu, zablistati i vaše lice.

Dr. Nevia Delalle: Sreća i zadovoljstvo tajna su blistave kože

Dr. Nevia Delalle: Koža lica u pedesetima

Dr. Nevia Delalle: Istine i zablude o hijaluronskoj kiselini

Dr. Nevia Delalle: Kako se mijenjala estetika u posljednjih 10 godina?

dr. med. Nevia Delalle

Dermatovenerolog s internacionalnom specijalizacijom iz anti-aging medicine te korektivne i estetske dermatologije. Slobodno vrijeme najradije provodi pod morem, u svim krajevima svijeta.

WordPress Ads