Kristalni interijer: povratak kultne Staklarne Rogaška u Zagreb

Da je dom odavno prestao biti samo mjesto stanovanja, odavno je poznato. Danas su dom, njegovo uređenje i atmosfera odraz osobnog identiteta vlasnika i njegovog osobnog duha. Učiniti svoj dom pravom oazom ugodnog i lijepog kojem se uvijek rado vraćamo od sada je moguće uz Staklarnu Rogaška. Ljubav između Zagreba i Staklarne Rogaška oduvijek je uzajamna, a njihova vrata ponovno su otvorena za sve ljubitelje vrhunskog kristala.

Staklarna Rogaška prva je tvrtka s prostora bivše Jugoslavije koja je imala showroom u New Yorku na aveniji Madison.

 

Spoj tradicije, umjetnosti i strasti

Staklarna Rogaška vrhunski je spoj tradicije, umjetnosti i strasti koji traje više od 350 godina. U tradiciju su utkali znanja starih majstora, a otvorenošću prema novim tehnologijama udahnuli su suvremen dizajn koji danas osvaja sve generacije. U potrazi za novim oblicima u Staklarni Rogaška pomiču granice i otkrivaju nove materijale kako bi svima uvijek pružili neočekivano iskustvo.

Staklarna Rogaška tvornica je u kojoj se proizvode, graviraju, pjeskare, oslikavaju, rezbare i ukrašavaju proizvodi od kristala. Staklarstvo je u Rogašku Slatinu došlo još u 16. stoljeću. Danas je razvoj staklarstva i njegova proizvodnja usko povezana i s turizmom. Na dnevnoj bazi ova staklarna proizvede 30 tona proizvoda od kristala i više od osam milijuna tona na godišnjoj razini. Staklarna Rogaška čak 95 posto svoje proizvodnje izvozi. Prva su tvrtka s prostora bivše Jugoslavije koja je imala showroom u New Yorku na aveniji Madison.

Porin, Dora, Snježna kraljica…

Osim odličnih izvoznih rezultata i velike proizvodnje, upravo se u njihovim radionicama izrađuju prepoznatljivi trofeji za većinu festivala u regiji. Od Porina, Dore, Večernjakove ruže do Tour de Croatia, Snježne kraljice, ATP turnira do drugih uglednih manifestacija. Staklarna Rogaška također je dugogodišnji partner umjetnici Gordani Drinković kojoj je kristal oduvijek neiscrpan izvor inspiracije. Stoga možemo zaključiti kako Staklarna Rogaška u Hrvatskoj oduvijek uživa status uglednog proizvođača kristala.

U bogatom asortimanu Staklarne Rogaška može se pronaći izuzetan darovni program. Kristalne vaze, svijećnjaci, posude, okviri za slike, vinski program koji nudi vrhunske kristalne čaše koje će ljubiteljima vina pružiti novu dimenziju uživanja u vinu te barski program s besprijekornom izradom za uživanje u opuštenim trenucima.

Svi ljubitelji kristalnih predmeta za dom dobit će priliku iz bogatog asortimana Staklarne Rogaška odabrati detalje koje stilski daju osobni pečat svakom prostoru. Staklarna Rogaška prilikom kreiranja svojih linija vodi se idejom kako uređenje doma nikad nije i nikad ne može biti do kraja dovršeno. Ono se mijenja sukladno osobnim željama i osjećajima osoba koje u njemu borave.

Male stvari život znače

Male stvari život znače. A neobične ‘male stvari’ koje se mogu pronaći na policama Staklarne Rogaška svakom će domu dati estetsku dimenziju lijepoga i stiliziranoga.

Staklarna Rogaška svojim suvremenim pristupom dizajniranja kristalnih proizvoda postavlja nove standarde izrade kristalne materije. Svojim jasnim i čistim linijama u prvi plan postavlja čistoću i kvalitetu kristala. Predmeti za dom suvremeni su, a opet klasični i tradicionalni, nenametljivo ostavljajući svakome mogućnost da se kroz njih izrazi na sebi jedinstven način.

Novootvoreno prodajno mjesto Staklarne Rogaška nalazi se na adresi Trg žrtava fašizma 3, 10 000 Zagreb. https://kristalrogaska.si/hr/ #ROGASKACRYSTAL

Foto: PRiredba

WordPress Ads