Otvoren festival Cest is d’Best

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu Petra Preradovića 22. međunarodni ulični festival Cest is d’Best. Na njemu, od 30. svibnja do 3. lipnja, nastupa oko 500 performera, glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika.

Festival traje pet dana i tradicionalno se odvija na osam lokacija u gradu.

Gradonačelnik je pozvao sve sugrađane i posjetitelje Zagreba da se pridruže sljedećih dana perfomerima na gradskim ulicama i trgovima. Ujedno je čestitao organizatorima na glazbenoj, kulturnoj i turističkoj izvrsnosti Festivala.

Izvođači iz 15 zemalja

Festival traje pet dana i tradicionalno se odvija na osam lokacija u gradu. To su: Trg bana Jelačića, Cvjetni trg, Zrinjevac, Strossmayerovo šetalište, u Bogovićeva i Tkalčićeva ulica, Europski trg i kod Muzeja suvremene umjetnosti. Program izvode umjetnici iz Južne Koreje, Brazila, Francuske, Belgije, Japana, Rumunjske, Srbije, Argentine, Italije, Australije, Španjolske, Venezuele, Britanije, Makedonije i Hrvatske.

Cest is d′Best međunarodni je ulični festival u Hrvatskoj koji kulturu i umjetnost iz kazališnih, galerijskih i koncertnih prostora preslikava na zagrebačke trgove, ulice i parkove. Time javnosti besplatno omogućava uživanje u kulturnim i umjetničkim događajima.
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads