Najljepše knjižare svijeta

Jedan ste od onih putnika koji voli šarm i ljepotu šarolikih knjižara? Na vašem popisu must see uvijek se, uz značajne znamenitosti, nađe neka od lokalnih knjižara? Pronašli smo za vas neke od svjetski poznatih i najljepših knjižara svijeta koje zaslužuju da ih posjetite, iako niste strastveni knjigoljubac. Premda je temeljna zadaća svake knjižare prodaja knjiga, svaka od njih pruža jedinstveno ozračje koje je razlikuje od ostalih te svojim korisnicima nudi, osim bogate ponude knjiga, ugodno, toplo, opušteno okruženje.

Neke knjižare su toliko lijepe da zbog njih vrijedi izaći iz kuće, pa čak iz zemlje, kako biste ih posjetili ili ako vam treba još samo jedna knjiga. Ne pretjerujemo kada kažemo da knjižare imaju ogroman značaj u društvu, one su centri zajednica, mjesta gdje se stječu nova saznanja, spomenici književnosti — stoga smo za vas izabrali najljepše knjižare na svijetu, na svih 6 kontinenata (na Antartici još nismo pronašli knjižaru).

Šarm i elegancija kućne biblioteke

Znate li što čitanje čini za vašu dušu? 

Svaka od ovih knjižara predstavlja se na društvenim mrežama (Twitter, FaceBook, Instagram), dok većina ima i svoju mrežnu stranicu s raznolikom ponudom za kupnju.

 

Shakespeare and Company u Parizu, Francuska – Poznata pariška atrakcija svoja je vrata otvorila davne 1951. godine, a njenzin je začetnik George Whitman, koji je u njoj živio i spavao, okružen knjigama. Nezaobilazno je i kultno mjesto svih Parižana i brojnih turista, književnika i knjigoljubaca.

 

The BookShop u Škotskoj – Najstarija knjižara u Wigtownu, škotskom nacionalnom gradu knjiga.

 

Boekhandel van Rossum Bookstore u Nizozemskoj – U šetnji Amsterdamu naići ćete na ovu jedinstvenu knjižaru koja ovdje postoji još od 1929. godine.

 

Globe Bookstore and Cafe u Češkoj – Osnovana 1993 godine, prva je knjižara u Pragu koja nudi naslove na engleskom jeziku. U sklopu knjižare nalazi se fini trendi kafić s odličnom ponudom kave, koktela i praških specijaliteta.

 

Academic Bookshop u Finskoj – moderna knjižara koja je postala glavno okupljalište istinskih zaljubljenika u knjigu.

 

Cook & Book Bookstore u Belgiji – prostrana knjižara koja uz veliki izbor knjiga nudi i bogatu gastro ponudu.

 

Ler Devagar Bookstore u Portugalu – prostor nekadašnje tiskare pretvoren je u pravi knjižni raj, a često se u njemu održavaju koncerti, izložbe i predstave.

 

Fullers Bookshop u Australiji – riznica znanja i okupljalište knjigoljubaca koju je osnovao E. W. Bill Fuller davne 1920. godine.

 

Angus & Robertson Bookworld u Australiji – priča o ovoj knjižari stara je više od 100 godina. Riječ je o spoju trilera, ljubavne priče i isprepletenosti dva različita karaktera koje je povezala ljubav prema knjigama.

 

Books Actually u Singapuru – 13 godina stara knjižara specijalizirana za fikciju i književnost.

 

Kitab Khana Bookstore u Indiji – bogato opremljena knjižara koja u svojoj ponudi ima velik broj bestsellera, ali i brojnih regionalnih autora uz koje ćete lakše upoznati i doživjeti indijsku život i kulturu.

 

Fully Booked na Filipinima – osnovana 2003 godine, pravi je moderni raj za sve knjigoljupce, a svoje podružnice ima na 22 lokacije diljem zemlje.

 

Bart’s Books of Oja u Sjedinjenim Državama – knjižara poznata po rijetkim i starim knjigama, pravo blago vjernih sakupljača knjiga.

 

Libreria el Pendu u Mexiku – knjižara i kafić, mjesto druženja, mnogih kulturnih događanja, izložbi, koncerata

 

Livraria da Vila u Brazilu – kada vas put nanese u Sao Paulo svakako posjetite ovu šarmantnu, modernu znanjem bogatu knjižaru

 

Elliott Bay Book Company u Sjedinjenim Državama – smještena je na Capitol Hillu u Seattleu i sadrži više od 150 000 naslova

 

Foto: bookriot.com, flavorwire.com

Andrea Pavlović

glavna urednica

WordPress Ads