Čips od kelja obiluje zdravim sastojcima: vlaknima, antioksidansima, omega-3 masnim kiselinama i hranjivim tvarima, a bit će gotov za samo desetak minuta.
Čips od kelja
Sastojci:
- ½ glavice kelja (10-ak listova)
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- himalajska sol, papar (po želji)
Priprema:
Odvojite listove kelja, operite i dobro osušite.
Izrežite na manje komadiće, dodaje maslinovo ulje, sol i papar te dobro promiješajte da se svi sastojci upiju.
Na podložak za pečenje stavite masni papir i na njega posložite listiće kelja.
Zagrijte pećnicu na 175 °C, stavite podloške u pećnicu.
Pecite 10-12 minuta, ali ostavite blago otvorena vrata. Kelj se treba isušivati, a ne prepeći.
Hrskavi kelj izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
Poslužite uz jogurt ili grickajte bez umaka, uživajući u originalnom okusu.
Ovaj recept je izvrstan za trudnice i djecu te za one koji vole prirodne okuse.
Volite li snažniji okus, u smjesu maslinovog ulja i soli, prije pečenja, možete dodati i sljedeće sastojke te uživati u bogatijoj aromi:
- 2 jušne žlice svježe iscijeđenog limunovog soka ili jabučnog octa
- 2 jušne žlice mljevenih badema
- 2 jušne žlice sezamovih ili suncokretovih sjemenki
- prstohvat mljevenih čili papričica
- češnjak (količina po želji)
- druge začine po želji
Grickamo istarski čips od pancete
Dobrobiti zelenog lisnatog povrća i kako ga pripremiti