Waldorfska salata s kozicama

Waldorfska salata je salata od voća i orašastih plodova obično napravljena od celera, svježih jabuka, oraha i grožđa, prelivena majonezom i tradicionalno poslužena na podlozi od zelene salate. Služi se kao predjelo ili lagani obrok. Jabuke, celer i grožđe mogu biti zeleni, što harmonizira paletu boja jela. Iako se u ovu salatu obično dodaje pileće meso, u ovoj koju danas predlažemo dodatni sastojak su kozice. One će joj dati bogatiji okus i oplemeniti je ovom omiljenom morskom namirnicom.

Ineče, Waldorfska salata nastala je krajem 19. stoljeća u njujorškom hotelu Waldorf i odmah postala jedan od glavnih simbola ovog grada. Uživajte u današnjoj verziji ove ukusne i zdrave salate koja će vam osvježiti dan!

Waldorfska salata nastala je krajem 19. stoljeća u njujorškom hotelu Waldorf.


Waldorfska salata s kozicama

Sastojci:

  • 200 g kuhanih očišćenih kozica
  • ½ veće glavice celera
  • 100 g bijelog grožđa
  • 2 jabuke granny smith
  • 75 g oraha
  • 1 glavica zelene salate

Za preljev:

  • 100 g grčkog jogurta
  • 1 ½ žlice Dijon senfa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • ½ limuna
  • sol
  • papar

Priprema:

U zdjeli izmiješajte grčki jogurt, senf, jabučni ocat, sok od limuna, sol i papar.
Skuhajte kozice (u kipućoj slanoj vodi, par minuta, ovisno o veličini).

Na suhoj tavi prepržite orahe i grubo ih nasjeckajte.

Bobe grožđa prepolovite i očistite od koštica. Jabuke narežite na kockice, polovicu veće glavice celera naribajte na krupni ribež.

U velikoj zdjeli pomiješajte salatu, celer, jabuke i grožđe, dodajte preljev i kuhane kozice. promiješajte.

Pospite orasima i poslužite.

*

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads