Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Đurđa Protić iz Zvona cateringa.
Quiche je jelo koje spada u francuske klasike, a poriluk, kao dostupna i jeftina namirnica u ovo doba godine, daje mu obilje okusa i punoće. Za pripremu će vam trebati 30 minuta.
SASTOJCI:
Za tijesto:
- 125 g maslaca
- 180 g oštrog brašna
- 2 – 3 žlice hladne vode
Za nadjev:
- 3 velika jaja
- 25 cl vrhnja za šlag
- 1/4 čajne žličice mljevenog muškatnog oraščića
- sol i svježe mljeveni papar
PRIPREMA:
Za tijesto:
Stavite hladni maslac i hladnu vodu u brašno. Nakon izrade, tijesto stavite u hladnjak na 30 minuta, a nakon hlađenja ga razvaljajte u krug promjera 22-24 cm.
Napomena: Prilikom pripreme tijesta možete napraviti duplu smjesu jer ovako pripremljeno tijesto može stajati u zamrzivaču do 3 mjeseca.
Za nadjev:
Postuskršnja gozba od ostataka hrane
Večera za prijatelje na pariški način
Bezglutenski tart s 3 vrste sira