Proteinski brownie

Brownie je jedna od slastica kojoj se uvijek rado vraćamo i odlično je rješenje za brzinski desert. A o zahvalnosti za njihovu jednostavnu pripremu u slučaju npr. iznenadnih gostiju ne moramo niti govoriti. Zanimljivo je i da ih vole gotovo svi. Mogu se pripremiti u brojnim varijantama: s kakaom ili čokoladom ili bez njih, voćni i sl. Mnogo je mogućnosti, a na vama je samo da odaberete onu koja vam najviše odgovara i koja vam se najviše sviđa.

Danas predlažemo sočni čokoladne brownie kolačiće s batatom i proteinom riže prema receptu food influencerice Doris Valković, @foodoris.


Proteinski brownie

Sastojci:

  • 2 šalice pirea od batata (može i zrele, zgnječene banane)
  • 1 šalica namaza od orašida po želji (ovdje je korišten od indijskih oraščića)
  • 1/4 – 1/3 šalice javorovog sirupa (ovisno koliko slatko želite)
  • 1/2 šalice kakaa
  • 1/3 šalice proteinskog praha od riže
  • 1/2 šalice komadića tamne čokolade
  • opcionalno, ali poželjno: 1 žličica ekstrakta vanilije


Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Dobro promiješajte pire od batata, namaz od orašida i sirup.
  3. Dodajte kakao, proteinski prah i vaniliju te promiješajte. Probajte i dodajte još sirupa ako je potrebno.
  4. Dodajte komadiće čokolade, promiješajte i prebacite u pripremljen kalup za pečenje (obložen papirom za pečenje ili nauljen).
  5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 20 do 22 minute.

Brownieji će biti mekani na dodir, no s hlađenjem će se stisnuti stoga ih pustite da se ohlade prije rezanja.

*

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads