Najfinija zoodles “tjestenina” od tikvica

Vjerujem da je, od kada se zoodles “tjestenina” od tikvica pojavila, mnogima postala najdraža ljetna poslastica. Kako i ne bi bila!? Jednostavno, brzo i ukusno jelo – sve što se traži. Iako će vam ovaj recept na početku izgledati malo kompliciran, nije. Ali garantiram da ćete napraviti popriličan nered u kuhinji!

Tikvice obično ogulim jer su tako lakše probavljive, ali nije potrebno. Ako želite, koru možete ostaviti. recept je malo poduži stoga krenimo odmah!

ZOODLES (ZA 2 PORCIJE):

2 veće tikvice

2 jaja (po želji više)

Pesto od origana:

3 šake svježih listova origana

Otprilike 1/2 cijeđenog limuna

Otprilike 2 žlice maslinovog ulja

Prstohvat soli

Špinat:

3 šake špinata (može i zamrznutog)

1 žlica ghee maslaca ili maslinovog ulja

2 režnja češnjaka (naribati)

2 žlice svježe nasjeckanog peršina

Ostalo:

6 komada mladog luka

2 žlice bučinih sjemenki

Sol

Papar

Malo cijeđenog limunovog soka

Maslinovo ulje

Parmezan

Tikvice:

Tikvice ogulite (po želji), operite, posušite te ih narežite koristeći spiralizer. Svaku prethodno prepolovite kako bi bila lakša za rukovanje. Odložite sa strane.

Pesto od origana:

U mužaru usitnite listove origana do teksture smjese. Zatim dodajte limunov sok, maslinovo ulje i prstohvat soli. Odložite sa strane.

Špinat:

Ja sam koristila zamrznuti špinat. Samo ga na ghee maslacu lagano pirjajte, kada se otopi, dodajte naribani češnjak, peršin te posolite. Ukoliko koristite svježi špinat, nožem ga sitnije narežite. U oba slučaja prilikom kuhanja po potrebi dolijte vode. Odložite sa strane.

Ostalo:

Mladi luk (bijeli dio) prepolovite te grillajte na tavi na samo nekoliko kapi maslinovog ulja. Kada poprimi smećkastu boju odložite sa strane.

Završna priprema:

U istoj tavi u kojoj ste grillali kapulicu, tostirajte bučine sjemenke. Ugasite vatru. U vruću tavu dodajte tikvice, špinat, pesto i kapulicu. Sve dobro promiješajte. Dodatno začinite po potrebi. Servirajte!

Ponovo u istoj tavi ispecite dva jaja na oko te ih servirajte na samom vrhu “tjestenine” od tikvica. Sve prelijte s nekoliko kapi limunovog soka i maslinovog ulja, pospite parmezanom te poslužite odmah.

Idealna salata za detox

Najbolje bezglutenske palačinke

Ukusan i zdrav doručak u samo jednoj minuti i jednoj staklenci

Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog.

Edita Šimić

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads