Iako se na prvu može učiniti kako je sužen izbor jela bez glutena, to nikako ne mora biti istina. I slana i slatka jela imaju svoje vrlo ukusne bezglutenske inačice. Jedno od takvih jela su i prefini muffini koje mnogi obožavaju. Kako bi u njima uživali bez grižnje savjesti, donosimo recept za muffine s jabukama. Uživajte!
Muffini s jabukama
Sastojci
Priprema
U jednoj posudi izmješati suhe sastojke: brašno, šećer, cimet, sol i prašak za pecivo.
U drugoj posudi pomiješati vlažne sastojke: kokosovo ulje-tekuće (ako ga nemate možete pomiješati suncokretovo i maslinovo, pola pola), razmućena jaja i naribane jabuke.
*
U pola smjese koju odvojite u drugu posudu možete dodati kakao i razmutiti. U kalupe staviti jednu žlicu smjese s naribanim jabukama. Zatim posložiti po 5-6 kockica jabuka pa pokriti još jednom žlicom smjese, a možete staviti svjetlu smjesu, pa malo kockica jabuke, pa tamnu smjesu s kakaom. Želite tamne mafine stavite više kakaa.
Smjesa je gusta, pa kalupe ako nisu silikonski prethodno namažite uljem ili maslacem da se muffini ne bi zalijepili. Od ove količine ako su kalupi manji može se dobiti 18 maffina, a ako su veći 12.
Punite 3/4 kalupa dobivenom smjesom. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite ih na 180°C cca 25 -30 min. Isprobajte vilicom ili čačkalicom, pa ako je kad je izvadite iz kolača suha, muffini su pečeni.
*