Hedonist – gourmet & wine, festival s posebnim šarmom

Opatija bajna ovog je vikenda bila u znaku vina i gastronomije. Prekrasna Kristalna dvorana hotela Kvarner još se jednom pokazala kao savršeno mjesto za ovakav Festival. Četrdesetak pomno biranih vinara i 5 vrhunskih hrvatskih chefova, priuštili su nam ovaj vikend pravu eksploziju hedonizma.

LaVie Photography Robert Pichler

Hedonist ima poseban šarm

Hedonist je poseban festival, drugačiji od ostalih. Već mu je sama lokacija savršeno pogođena. Terasa hotela Kvarner sama po sebi je čarobna i bajkovita, pa se već pri dolasku osjećate posebno. Na prvu vas privuče muzika, lagani plesni tonovi uz koje će se svatko dobro osjećati i uz koje znate da ste na dobrom mjestu. Jeste li i za čašu vina? Naravno!

Izbor vinara nije velik i masovan, što je odlično. Možete se polako šetati od stola do stola, isprobavati vina po vašem guštu i razgovarati s vinarima osobno. Malvazije, graševine, škrlet, chardonnay, teran, cabernet sauvignon, pinot crni… Svježa ili odležana vina, pjenušci ili muškati, četrdesetak je vinara izdvojilo ono najbolje i prezentiralo na Hedonistu.

Trapan
Galić
Benvenuti
Bolfan
Agris
Feravino
Dvorac Belaj

Još jedna posebnost Festivala je vrijeme održavanja – oba dana Festival je započinjao u 14 sati, idealno vrijeme da se nakon ručka, svi zaljubljenici u vino malo opuste i uživaju. Osim što promiče širenje kulture stola i ispijanja vina, te uživanje u brojnim hedonističkim sadržajima, također upoznaje posjetitelje sa najnovijim vinskim trendovima i omogućuje ostvarivanje što kvalitetnijih poslovnih kontakata.

Gastro senzacija

Taman kad ste se uz vina malo opustili i raspričali s uvijek pristupačnim vinarima, na scenu su stupili oni – velika petorka hrvatske kulinarske scene. Opatijsko-lovranska kombinacija, Robert Benzija i Deni Srdoč, David Skoko iz Banjola, koji se taman vratio sa snimanja 24kitchen u Sofiji, te gosti iz Dalmacije, veliki Hrvoje Zirojević i karizmatični Ivan Pažanin.

LaVie Photography Robert Pichler
LaVie Photography Robert Pichler

Taj je fingerfood izgledao kao pravo umjetničko djelo postavljeno na velikom stolu. A poseban je užitak slušati ih kako o svojim jelima govore i kako ih prezentiraju. Gotovo je nevjerojatno da sve što nabrajaju može stati u jedan tako mali zalogaj. Ali zato, kad kušate to što su pripremili, osjećate na nepcu sve nabrojeno, i slanost, i mineralnost, i slatkoću, i svježinu… Sve je baš na svome mjestu i svaka je namirnica tu s razlogom. Nekima teška filozofija, ali njima je to ljubav i to se osjeća.

 

Sve što su pripremali idealno se sljubljivalo s pjenušavim ili svježim vinima. A to je ove godine i bila namjera organizatorice Darie Grošić, da se naglasak stavi upravo na ona vina koja se lagano ispijaju u ugodnim popodnevnim ili večernim druženjima. A Hedonist je upravo to, Festival druženja u prekrasnom okruženju, u ugodnom ambijentu s odličnom ponudom.

Tomac

Uz nezaobilazan gin za kraj koji nas je privukao odličnim dizajnom, pričom, a kasnije i prefinim okusom, nazdravili smo još jednom Hedonistu – mladom festivalu neodoljivog šarma.

 

Aura

Opatija je već drugu godinu za redom bogatija za jedan hedonistički događaj. A mi s veseljem iščekujemo iduću toplu jesen i novi Hedonist – gourmet & wine.

Živjeli!

 

Naslovna fotografija: LaVie Photography Robert Pichler, Facebook

Andrea Pavlović

glavna urednica

WordPress Ads