Opatija bajna ovog je vikenda bila u znaku vina i gastronomije. Prekrasna Kristalna dvorana hotela Kvarner još se jednom pokazala kao savršeno mjesto za ovakav Festival. Četrdesetak pomno biranih vinara i 5 vrhunskih hrvatskih chefova, priuštili su nam ovaj vikend pravu eksploziju hedonizma.
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/44908371_549405545483728_508213485746782208_n.jpg)
Hedonist ima poseban šarm
Hedonist je poseban festival, drugačiji od ostalih. Već mu je sama lokacija savršeno pogođena. Terasa hotela Kvarner sama po sebi je čarobna i bajkovita, pa se već pri dolasku osjećate posebno. Na prvu vas privuče muzika, lagani plesni tonovi uz koje će se svatko dobro osjećati i uz koje znate da ste na dobrom mjestu. Jeste li i za čašu vina? Naravno!
Izbor vinara nije velik i masovan, što je odlično. Možete se polako šetati od stola do stola, isprobavati vina po vašem guštu i razgovarati s vinarima osobno. Malvazije, graševine, škrlet, chardonnay, teran, cabernet sauvignon, pinot crni… Svježa ili odležana vina, pjenušci ili muškati, četrdesetak je vinara izdvojilo ono najbolje i prezentiralo na Hedonistu.
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/IMG_E4162.jpg)
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/IMG_E4163.jpg)
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/IMG_E4184.jpg)
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/IMG_E4190.jpg)
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/IMG_E4239.jpg)
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/IMG_4246.jpg)
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/IMG_E4166.jpg)
Još jedna posebnost Festivala je vrijeme održavanja – oba dana Festival je započinjao u 14 sati, idealno vrijeme da se nakon ručka, svi zaljubljenici u vino malo opuste i uživaju. Osim što promiče širenje kulture stola i ispijanja vina, te uživanje u brojnim hedonističkim sadržajima, također upoznaje posjetitelje sa najnovijim vinskim trendovima i omogućuje ostvarivanje što kvalitetnijih poslovnih kontakata.
Gastro senzacija
Taman kad ste se uz vina malo opustili i raspričali s uvijek pristupačnim vinarima, na scenu su stupili oni – velika petorka hrvatske kulinarske scene. Opatijsko-lovranska kombinacija, Robert Benzija i Deni Srdoč, David Skoko iz Banjola, koji se taman vratio sa snimanja 24kitchen u Sofiji, te gosti iz Dalmacije, veliki Hrvoje Zirojević i karizmatični Ivan Pažanin.
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/44882446_549877372103212_3933611794509070336_n.jpg)
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/42393300_549405628817053_7947853340778430464_n.jpg)
Taj je fingerfood izgledao kao pravo umjetničko djelo postavljeno na velikom stolu. A poseban je užitak slušati ih kako o svojim jelima govore i kako ih prezentiraju. Gotovo je nevjerojatno da sve što nabrajaju može stati u jedan tako mali zalogaj. Ali zato, kad kušate to što su pripremili, osjećate na nepcu sve nabrojeno, i slanost, i mineralnost, i slatkoću, i svježinu… Sve je baš na svome mjestu i svaka je namirnica tu s razlogom. Nekima teška filozofija, ali njima je to ljubav i to se osjeća.
Sve što su pripremali idealno se sljubljivalo s pjenušavim ili svježim vinima. A to je ove godine i bila namjera organizatorice Darie Grošić, da se naglasak stavi upravo na ona vina koja se lagano ispijaju u ugodnim popodnevnim ili večernim druženjima. A Hedonist je upravo to, Festival druženja u prekrasnom okruženju, u ugodnom ambijentu s odličnom ponudom.
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/IMG_E4175.jpg)
Uz nezaobilazan gin za kraj koji nas je privukao odličnim dizajnom, pričom, a kasnije i prefinim okusom, nazdravili smo još jednom Hedonistu – mladom festivalu neodoljivog šarma.
![](https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/wp-content/uploads/2018/10/IMG_E4167.jpg)
Opatija je već drugu godinu za redom bogatija za jedan hedonistički događaj. A mi s veseljem iščekujemo iduću toplu jesen i novi Hedonist – gourmet & wine.
Živjeli!
Naslovna fotografija: LaVie Photography Robert Pichler, Facebook