Savršen red u ormaru uz 3 jednostavna pravila

Dolazak novog godišnjeg doba uvijek nas potakne da organiziramo i pospremimo ormar. Za kupovinu novih stvarčica i osvježenje jesenske garderobe potrebno je i nekoliko slobodnih vješalica viška.  Često se zateknemo dok oslobađamo prostor za tek kupljenu odjeću, da naiđemo na nešto ‘novo’ što još nismo niti nosili.  Ležerno odlaganje po stolovima, stolicama i ostalom kućanskom namještaju uskoro u domu stvaraju pravu ratnu zonu. Par organizacijskih trikova čak će i najveći nered pretvoriti u red u garderobi. Pogledajte kako uvijek imati uredan ormar uz ove tri preventivne mjere.

https://www.instagram.com/p/Blj63NUDCwN/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

PRAVILO 1: 1 UNUTRA, 1 VAN

Ormari su savršeno mjesto za čuvanje svih onih stvari koje više nikad ne planiramo nositi. Što je ormar veći to je veća i vjerojatnost da ćemo u njega više natrpati. Prostor ispod vješalica često je popunjen starim vrećama i torbama punim izvan-sezonske odjeće. U prvom redu na policama su posložene stvari koje najčešće koristimo, no što se sve slaže iza njih? Vjerojatno ste se susreli s ovim pravilom da za jednu kupljenu stvar jedna mora ići van iz ormara. Ako niste raspoloženi za generalno čišćenje, sjetite se ovoga pri idućoj kupovini. Ne možete odlučiti što izbaciti? Ostavite kupljenu robu u vrećici dok ne izaberete komad koji ide van. Vrlo brzo ćete se iznenaditi kako se izgled vašeg ormara mijenja.

https://www.instagram.com/p/Bf-lhclganO/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

PRAVILO 2: OGRANIČITE BROJ VJEŠALICA

Mnoge žene svoj ormar tretiraju kao komadić raja u vlastitome stanu, stoga je poželjno da on i izgleda tako. Sakupljanje zaliha odjeće olakšano nam je današnjim dimenzijama ormara i količinom vješalica na raspolaganju. Nepisano pravilo je da ćemo gotovo uvijek ispuniti do zadnjeg slobodnog djelića prostora koji imamo. Pregledajte ladice i iznenadit ćete se koliko je šalova, majica i donjeg rublja nagurano da do nekih niti ne možete doći.  Na jednoj vješalici ponekad visi nekoliko haljina i košulja koje se gube u slojevima. Jednostavnim trikom stanite akumuliranju nereda na kraj i ograničite broj vješalica u ormaru.

https://www.instagram.com/p/Bn5YgtzFWvO/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

PRAVIL 3: TE DIVNE, PRAKTIČNE KOŠARE

Pletene košare podjednako volimo u ormaru i izvan njega. Osim što imaju funkciju rustikalne dekoracije, savršene su za organizaciju ormara i polica. Držanje donjeg rublja, čarapa i marama izgleda urednije nego kada slobodno plešu po ladicama. Košare su odličan saveznik u organizaciji neželjene robe koju ne planirate pokloniti odmah. Ispod vješalica u podnožje ormara smjestite jednu veću te u nju odlažite višak odjeće. Jednom kada ju napunite, znate da je vrijeme za darivanje i oslobađanje prostora za nove komade.

https://www.instagram.com/p/BoMeViwn_xs/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Foto: Instagram

Odjeća koju morate izbaciti iz ormara

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads