Le Premier -premijera novog zagrebačkog hotela

View Gallery 16 Photos

Zagrebačko hotelsko sazviježđe od danas je bogatije za 5 novih zvjezdica. Toliko ih, naime, ima novootvoreni Boutique hotel Le Premier. Nalazi se u secesijskoj palači, na samom početku Ulice Kralja Držislava, u neposrednoj blizini Meštrovićevog paviljona (popularne zagrebačke Džamije). U ovo luksuzno hotelsko zdanje njegov je investitor, Sveučilište Libertas u vlasništvu Gojka Ostojića, investirao 10 milijuna eura.

Zgrada u kojoj je smješten novootvoreni hotel izgrađena je 1923. godine i djelo je poznatog arhitekta Lava Kalde, te je i samo njegovo uređenje diktirala bečka secesija, kako bi sklad stare ljepotice i modernog, luksuznog ambijenta bio u potpunom skladu.

Sve 62 pametne sobe i predsjednički apartman uređene su raskošnim, po mjeri rađenim namještajem, prostrane su i svijetle, s prevladavajućom bež bojom. Dojam starog, građanskog luksuza pojačava i veličina soba koja se kreće od 25 do 37 m2, a predsjednički apartman prostire se na 250 m2. Rezervirate li si ikada noćenju u ovom hotelu, spavat ćete na finim, satenskim plahtama i gaziti po posebnim, britanskim tepisonima. Hotelskim restoranom dominiraju masivna, zlatnom bojom uokvirena ogledala u koje se savršeno uklapaju Murano rasvjetna tijela dajući posebnu toplinu i eleganciju cijelom hotelu.

Gostima je na raspolaganju pet tipova soba: Queen superior, King Superior, King Deluxe, King Superior Suite i King Deluxe Suite.

Hotelski restoran sa zimskim vrtom, koji se također zove Le Premier ugošćavat će i vanjske goste, za čije će se gastro užitke brinuti poznati chef de cuisine Stefano Cosattini, nositelj dvije Michelinove zvjezdice. Uz restoran, u kojem prevladava kuhinja mediteranskog tipa, uz primjesu raznih drugih nacionalnih kuhinja, je i zasebna slastičarnica s ručno rađenim slasticama.

Gostima hotela Le Premier na raspolaganju su lounge i cigar bar Humidor te teretana i spa centar s turskom i finskom kupelji.

 

Foto: Le Premier

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads