Kako izabrati posteljinu u 5 koraka

Znamo da izbor prave posteljine nije uvijek jednostavan, zapravo, vrlo je rijetko jednostavan. Zato smo u ovo predbalgdansko vrijeme pripremili zanimljiv vodič koji će vam pomoći odabrati posteljinu u kojoj ćete uživati u vlastitoj spavaćoj sobi, ali i razveseliti prijatelje pripremivši im tako lijep, ali i koristan poklon za Božić.

Family posteljine isključivo su 100% pamučne, izrađene prema visokim standardima Oeko-tex. Dizajn i dezene kolekcija osmišljava dizajnerica i kao takve jedinstvene su na tržištu. Posebnost su nove kolekcije Isabella i Gloria In, koje imaju ukrasni paspulirani rub kao dodatan akcent dezenu te kolekcija Image izrađena tehnikom digital printa.

Kvalitetna posteljina razveselit će vas svake večeri kad pođete na počinak, a tijekom dana bit će lijep i efektan ukras u spavaćoj sobi.

1. Saznajte koju veličinu posteljine trebate

Kreveti i madraci dolaze u nebrojeno dimenzija. One standardne i najčešće su sljedeće:

  • 90×200 cm – Single (krevet za jednu osobu)
  • 120×200 cm – Super Single (prošireni krevet za jednu osobu)
  • 140×200 cm Double (tzv. francuski ležaj)
  • 160×200  cm – Queen (tzv. francuski ležaj, dupli krevet)
  • 180×200  cm – King (bračni dupli krevet)
  • 200×200 cm – Super King (veliki/prošireni bračni krevet)

Family.hr za standardne veličine kreveta ima pet dimenzija posteljnih setova s navlakom za poplun (140×200, 200×200, 260×200, 220×240 i 240×260). Posteljni set izabiremo prema dimenziji popluna. Zanimljivost su i posteljni setovi koji umjesto navlake za poplun imaju gornju plahtu koja služi za pokrivanje u toplijim mjesecima.

2. Razmislite o stilu i temi

Posteljina je prva stvar koju primijetite ulaskom u spavaću sobu. Zato je izuzetno važno stvoriti dojam. Volite li hrabre cvjetne dezene ili ste više za umjerenije tonove ili geometrijske oblike? Razmislite o boji zidova i boji sobe i tome što vam se slaže s interijerom i na kakav stil odnosno dojam želite postići.

3. Priazite od čega je posteljina koju kupujete

Posteljine mogu biti od prirodnih ili umjetnih sirovina i materijala. Može biti i od različitih mješavina s raznim udjelima jednih ili drugih. Kolekcije posteljina koje možete pronaći na Family.hr isključivo su 100% pamučne izrađene prema visokim standardima Oeko-tex. Pamuk je pogodan za posteljine, mekan je i dugotrajan. Osim ovih navedenih karakteristika, dobro upija vlagu, izvrsno regulira temperaturu i jednostavan je za održavanje.


4.
Izaberite pravi materijal za svako doba godine

Pamučne niti mogu se tkati na bezbroj načina. No, najčešći pamučni materijali su pamučno platno, saten i flanel:

  • Pamučno platno, tj. ono što svi nazivamo ‘pamuk’ klasičan je izbor mnogih. Riječ je o snažnoj i dugotrajnoj tkanini, pogotovo kada izaberete kvalitetno platno proizvođača kojem vjerujete. Kolekcija Isabela odličan je izbor za sve ljubitelje kvalitetne pamučne posteljine.
  • Saten je tkanina nastala tkanjem u tzv. “atlas vezu” koji joj daje osjećaj mekoće i sjaja. Kolekcija Gloria In i Image divnog su satenskog sjaja koji savršeno naglašava ljepotu pamučnog satena od kojega je izrađena posteljina iz ovih kolekcija.
  • Flanel je uglavnom zimska tkanina. Riječ je pamučnom platnu s debljim čupkanim nitima koje tkanini daju dodatan osjećaj topline. Kolekcija Softy sjajan je odabir za hladnije dane, stoga neka flanelska posteljina iz ove kolekcije uljepša i utopili hladne dane pred nama.
Uživajte u svojoj novoj posteljini! Family je ovdje za sve vaše želje, ideje i potrebe. Nova kvalitetna posteljina, osim što će unijeti dah svježine u vašu spavaonicu, razveselit će vas svake večeri kad pođete na počinak. A tijekom dana bit će lijep i efektan ukras u spavaćoj sobi.
*
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads