Omiljeno ljetno piće dobilo je svoju slasticu. Od sada u vašem gin tonicu možete uživati i u obliku deserta, i to, ni više ni manje nego finog cheesecakea. Nakon mekanog japanskog cheesecakea, božićnog cheesecakea, ljubičastog cheesecakea, spoja cheesecakea, bundeve i karamele te idealnog spoja cheesecakea i badema ova svima omiljena torta može nastati u ovoj finoj varijanti.
Donosimo jednostavan i brz recept za cheesecake s ovim tekućim dodatkom koji će ga pretvoriti u najbolju ljetnu tortu!
https://www.instagram.com/p/BlVdfm6AiCN/?utm_source=ig_embed
GIN TONIC GHEESECAKE
Sastojci (za kalup promjera 22-24 cm):
TIJESTO
200 g keksa (najbolje ispadne sa Digestive keksima)
75 g amaretto keksa
90 g maslacac
Priprema:
Kekse usitnite i pomiješajte, maslac otopite. Odvojite 3-4 žlice usitnjenih keksa za dekoraciju; a ostatak pomiješajte s maslacem i utisnite u dno kalupa za tortu – prethodno obloženog papirom za pečenje. Stavite u hladnjak da se stisne.
KREMA
375 g sirnog namaza
200 g milerama
400 g slatkog vrhnja
10 g želatine u prahu
100 g šećera u prahu
110 ml gin-tonica
Priprema:
Otopite želatinu u par žlica hladne vode. Zagrijte 200 g slatkog vrhnja i kad provrije otopite nabubrenu želatinu u njemu. Miksajte sirni namaz, mileram i šećer dok ne postanu pjenasti. Dodajte gin-tonic. Mikserom izmiješajte sve sastojke u jednoličnu smjesu i ravnomjerno nanesite na tijesto.
Posebno istucite preostalih 200 g slatkog vrhnja u šlag te ga pažljivo špatulom nanesite kao zadnji sloj. Stavite u hladnjak na pola sata do sat i servirajte tortu ukrašenu s kriškama limete.
Želimo vam dobar tek!
Gin-gin!
Čokoladni cheesecake koji će svaki dan učiniti savršenim
Ukusan brownie cheesecake s malinama
Cover photo: Instagram