Jedna namirnica svakako mora naći mjesto u vašem jelovniku, ako želite snažan i zdrav imunitet je češnjak. Ovo je recept za sirovu juhu i predstavlja kombinaciju češnjaka, bademovog mlijeka i maslinovog ulja u kojoj nema kuhanja ni zagrijavanja.
Pomoći će vam kao prirodna zaštita od gripe i prehlade, ali i pri liječenju već nastalih infekcija, uobičajenih tijekom zimskog vremena. Možete je smatrati prirodnim tekućim antibiotikom, a koji možete koristiti bez straha od štetnih nuspojava.
U odnosu na druge zimske juhice, ovu ćete poslužiti – hladnu.
JUHA OD ČEŠNJAKA I BADEMOVOG MLIJEKA
Sastojci:
- 3 dcl ohlađenog bademovog mlijeka
- 3 češnja češnjaka, sitno mljevena
- bijeli papar i sol, po želji
- 1 čajna žličica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- ½ čajne žličice jabučnog octa
Za ukras:
- prstohvat svježe mljevenog crnog papra
- list svježeg peršina
- par kapi maslinovog ulja
- sok od pola limete
- usitnjeni bademi
Priprema:
Stavite sve sastojke u multipraktik i izmiješajte ih.
Začinite po želji i ukrasite s par kapi maslinovog ulja, listićem svježeg peršina i po želji joj dodajte krutone ili par kapi svježeg soka od limete.
Poslužite odmah.
Dobar tek.
Sirova hrana i Mihaelini raw food recepti
Napravite sami omiljena i zdrava biljna mlijeka