Prirodni tekući antibiotik: juha od češnjaka i bademovog mlijeka

Jedna namirnica svakako mora naći mjesto u vašem jelovniku, ako želite snažan i zdrav imunitet je češnjak. Ovo je recept za sirovu juhu i predstavlja kombinaciju češnjaka, bademovog mlijeka i maslinovog ulja u kojoj nema kuhanja ni zagrijavanja.

Pomoći će vam kao prirodna zaštita od gripe i prehlade, ali i pri liječenju već nastalih infekcija, uobičajenih tijekom zimskog vremena. Možete je smatrati prirodnim tekućim antibiotikom, a koji možete koristiti bez straha od štetnih nuspojava.

U odnosu na druge zimske juhice, ovu ćete poslužiti – hladnu.

JUHA OD ČEŠNJAKA I BADEMOVOG MLIJEKA

Sastojci:
  • 3 dcl ohlađenog bademovog mlijeka
  • 3 češnja češnjaka, sitno mljevena
  • bijeli papar i sol, po želji
  • 1 čajna žličica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • ½ čajne žličice jabučnog octa
Za ukras:
  • prstohvat svježe mljevenog crnog papra
  • list svježeg peršina
  • par kapi maslinovog ulja
  • sok od pola limete
  • usitnjeni bademi
Priprema:

Stavite sve sastojke u multipraktik i izmiješajte ih.

Začinite po želji i ukrasite s par kapi maslinovog ulja, listićem svježeg peršina i po želji joj dodajte krutone ili par kapi svježeg soka od limete.

Poslužite odmah.

Dobar tek.

 

Sirova hrana i Mihaelini raw food recepti

Napravite sami omiljena i zdrava biljna mlijeka

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads