Leća je odlična osnova za svako jelo. Ako je kombinirate sa zelenim lisnatim povrćem dobit ćete zasitan i zdrav, istovremeno ne debljajući i energetski vrlo vrijedan obrok.
Leća se seitanom i zelenim lisnatim povrćem jednostavno se priprema u kratkom vremenu. Ovo je idealan recept kada vašoj obitelji želite pripremiti obrok kojeg će odlikovati sve prirodno.
Prirodno zelena boja, primamljivi miris i ugodno gorkasti okus zdravlja.
Leća sa seitanom i zelenim lisnatim povrćem – RECEPT
Sastojci:
- 2 šalice kuhane leće
- 250 g mješavine gorkastog zelenog lisnatog povrća
- 2 režnja češnjaka
- 1/2 šalice sjeckanog mladog luka
- 200 grama seitana
- ½ šalice brašna
- suncokretovo ulje za prženje
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Narežite seitan na kockice, uvaljajte u brašno pa pržite na suncokretovom ulju da porumeni i uhvati se korica. Neka se ocijedi na papirnatom ubrusu.
Sitno narežite zeleno povrće. Na maslinovom ulju propirjajte luk i češnjak pa dodajte zeleno lisnato povrće. Miješajte na ulju prevrćući pa dodajte dvije žlice vode da se razvije para.
Nakon 3-4 minute dodajte preko povrća kuhanu leću, prženi seitan i još dvije žlice vode.
Poklopite i ostavite na laganoj vatri još 4-5 minuta. Sve promiješajte.
Dobar tek!