Sirup od mladih zelenih oraha i meda

Med i mladi zeleni orasi moćna su kombinacija koja će pridonijeti boljem radu štitnjače. Neće je izliječiti, naravno, ali kako je sirup koji ćete dobiti spajanjem zelenih oraha i meda pun joda, vitamina C i ostalih vitamina kojima obiluju mladi zeleni orasi, svakako će biti dobrodošao saveznik i pomoć posustaloj štitnjači u obavljanju njenih svakodnevnih zadaća.

Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) od kojih se pripravlja sirup s medom, u narodnoj se medicini često daje odraslim pacijentima u slučaju anemije, ali i bolešljivoj djeci za jačanje organizma.

Široka primjena sirupa

Ova moćna kombinacija uspostavlja fizičku i energetsku ravnotežu, povećava hormonsku aktivnost, odlično djeluje kod svih problema sa štitnjačom, pomaže obnovu stanica i neutralizira djelovanje otrova. Kombinacija mladih zelenih oraha i meda imaju pozitivan učinak u slučaju slabokrvnosti te pomažu u pročišćavanju jetre, želuca i krvi.

Osim kod problema u radu štitnjače, preporučljivo je sirup koristiti i za bolesti grla i respiratornog trakta, naročito u slučaju bronhitisa. Isto tako, ovaj će sirup pomoći kod snaženja imuniteta, tegoba uzrokovanih menopauzom, kod pretilosti i kroničnih respiratornih bolesti.

Općenito, sirup možete uzimati i ukoliko nemate problema sa štitnjačom. Na najbolji mogući način ojačat će vam organizam i vratiti posustalu i smanjenu energiju.

Recept za sirup

Sastojci:

40 mladih zelenih oraha u kori
1 kg meda (po mogućnosti kvalitetnijeg)

Priprema:

Mlade zelene orahe operite, osušite i narežite na četvrtine. Stavite ih u teglu, a zatim prelijte medom. (Sjetite se prije rezanja oraha staviti rukavice, kako vam prsti nakon ove aktivnosti ne bi još dugo bili crni.)

Teglu dobro zatvorite i pustite da odstoji mjesec dana na suncu. Povremeno je promućkajte, bez otvaranja.

Nakon što odstoje u tegli mjesec dana, orasi će u med pustiti svoj ljekoviti sok. Med će se na taj način razrijediti i dobit ćete sirup tamne boje. Kada je sirup gotov, orahe možete izvaditi, a sirup je spreman za primjenu. Držite ga na hladnom i tamnom mjestu.

Konzumacija:

Uzmite jednu žličicu dnevno, najbolje ujutro natašte.

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads