Zelena kava budi tijelo, ali i kožu

Zelena kava smatra se jednim od najpopularnijih prirodnih sredstava za mršavljenje. Ona nije novi izmišljeni “hit” moderne industrije za mršavljenje, jer se kao napitak i lijek koristi od davnina. Neki su narodi pripravkom od zelene kave podizali energiju, dok je drugima bila jedan od najvažnijih prehrambenih proizvoda.

Dragocjeni napitak od zelenog zrnja kave prvi su počeli pripremati Arapi, dok je do početka 20. stoljeća ljekovitost ekstrakta zelene kave zapadnjačkom svijetu bila nepoznanica. Međutim, posljednjih desetljeća njezina popularnost raste, ne samo kao sredstva za mršavljenje, već i kao lijeka protiv dijabetesa i srčanih bolesti.

Zrna zelene kave

Riječ je o neprženim sirovim zrnima kave. Naime, postupkom prženja uništava se dragocjen sastojak zbog kojeg se zelena kava smatra čudotvornom.  Čudesan sastojak kojem zelena kava može zahvaliti svoju popularnost zove se GCA. On sadrži klorogeničnu kiselinu i hidroksicinamične kiseline. Studije su pokazale kako sastojci GCA pomažu u sagorijevanju masti, čak i bez tjelovježbe kao pratećeg tretmana. Ti sastojci omogućuju sigurno mršavljenje bez nepoželjnih oscilacija u težini ili takozvanog “jojo efekta”. Kada uzimate ekstrakt zelene kave, on signalizira tijelu da intenzivnije razgrađuje masnoće. Također, ekstrakt sprječava prelazak glukoze u krvotok, pa tijelo ne dobiva priliku za skladištenje šećera.

Kava budi tijelo, ali i kožu!

Ljekovita svojstva zelene kave

Mnoga su istraživanja potvrdila kako zelena kava poboljšava sposobnost učenja i moć zaključivanja. Podiže mentalnu budnost i jača koncentraciju. Pomaže i u smanjivanju broja pogrešaka i povećava opažanje. Osim toga, zelena kava ima i sljedeće ljekovite učinke:

– Klorogenična kiselina iz zelene kave inhibira enzim koji potiče stvaranje glukoze u jetri. Zbog toga zelena kava djeluje pozitivno kod glikemijskih poremećaja poput dijabetesa.

– Superjaki antioksidans pospješuje rad jetre, poboljšava probavu i unapređuje sveopće funkcioniranje organizma.

– Može doprinijeti sniženju visokog tlaka i spuštanju razine kolesterola.

– Općenito, svi jaki antioksidansi smanjuju rizik od tumora i srčanih bolesti, pa tako i klorogenična kiselina iz zelene kave.

Izlaganje sunčevim zrakama, onečišćenje zraka, stres te nedostatak sna ubrzavaju prirodan proces starenja. Ipak, prve linije i bore, gubitak tonusa, elastičnosti i čvrstoće možete odgoditi i ublažiti uz pomoć zelene kave!

Zelena kava podiže mentalnu budnost i jača koncentraciju.

Osvježite kožu zelenom kavom!

Većina naših rituala započinje i završava uz topao, mirisan napitak. I dok se o zelenoj kavi priča kad su tema preparati i kreme za mršavljenje, manje je poznato kako je sirova, neobrađena kava prava riznica izuzetno hranjivih esencijalnih masnih kiselina. Procesom hladnog prešanja iz zelene kave Coffea Arabica dobiva se prirodno ulje bogato sastojcima koji učinkovito ublažavaju bore, vlaže kožu, vraćaju joj vitalnost i zdrav izgled.

Jedno ulje, trostruko djelovanje

Ulje zelene kave dokazano štiti stanice od oksidacijskog stresa (smog, pušenje) i stimulira nastanak novih. Time obnavlja strukturu i teksturu kože. Potiče i sintezu kolagena i elastina, čime jača mrežu tkiva koja kožu održava napetom, zategnutom, elastičnom i mladolikom. Također, ulje širi tzv. akvaporinske kanale koji su zaslužni za zadržavanje vlažnosti. Tako učinkovito poboljšava cirkulaciju i hidrataciju svih slojeva kože. Djelovanje ulja dodatno ojačano hranjivim uljima jojobe i makadamije, aktivne tvari „zaključava“ duboko u kožu te ju čine glatkom i sjajnom. Iako je moguće da se zbog aktivnog djelovanja ulja zelene kave pojavi privremeno crvenilo, birajte prirodne proizvode prikladne za sve tipove kože.

 

Grickajte i mršavite – 10 namirnica koje tope masnoću

Dijeta 10 posto – uspješna 100 posto 

Maske za blistavo lice – prirodne i učinkovite 

 

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads