Ukusan brownie cheesecake s malinama

Praznike i vikende mnogi vole provoditi doma. Barem do podne, u pidžami uz ležerno prešetavanje po stanu sa šalicom kave u ruci. Dolazak prijatelja i najdražih ljudi kroz poslijepodne odličan je način za punjenje baterija, a nezamislivo je bez nečeg slatkog.

Preskočite kupovne grickalice, torte i kekse –  pronašli smo recept za jednostavan kolač koji će se svidjeti baš svima. Poznate slastice popularne diljem svijeta, ali i kod nas zasigurno su američki deserti: brownie i cheesecake. Kada ih spojite u jednom receptu i još k tome dodate svježe maline čija sezona počinje dobili ste formulu za najfiniji brownie cheesecake koji će se razgrabiti u trenu do posljednjeg komada.

Brownie cheesecake s malinama

Iz Amerike su nam stigle brojne delicije koje su svoju popularnost u našim krajevima stekle vrlo brzo. Brownie i cheesecake samo su neki od njih. Naime, brownie je sočni kolač, pjenaste teksture koji se priprema u jednoj zdjeli i gotov je u trenu. Često se poslužuje s kuglicom sladoleda i svježim voćem. Cheesecake se profilirao kao omiljena slastica za blagdanska druženja, a neke slastičarnice poput one u New Yorku svoj su recept čak i patentirale. Brownie cheesecake je spoj obje i nismo mu mogli odoljeti. Jesmo li napomenuli da je jako fotogeničan? Evo i recepta…

RECEPT

Sastojci za brownie:

120g maslaca

250g tamne čokolade za kuhanje

4 žlice meda

3 jaja

1 žlica ekstrakta vanilije

100g brašna

prstohvat soli

Sastojci za cheesecake:

250g Philadelphia sirnog namaza

1 žumanjak

80g pekmeza od malina

1 šalica svježih malina

Priprema:

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom.

Za brownie cheesecake krenite sa smjesom za brownie. Otopite maslac i čokoladu na laganoj vatri te malo rashladite. Dodajte med, jaja i vaniliju pa umiješajte brašno i sol.

Za cheesecake nadjev u drugoj zdjeli pomiješajte sve sastojke osim svježih malina. U lim za pečenje sipajte smjesu za brownie te žlicom stavljajte cheesecake smjesu ravnomjerno po vrhu i utisnite svježe maline. Pecite u okruglom kalupu za tortu ili četvrtastom limu, 35 do 40 minuta, a prije posluživanja ohladite nekoliko sati, idealno u hladnjaku.

Foto: Instagram

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads