Tacosi su tradicionalno meksičko jelo koje se sastoji od tortilja napravljenih od kukuruznog ili pšeničnog brašna, napunjenih ili umotanih oko nadjeva.
Nadjevi mogu biti: svinjetina, govedina, janjetina, piletina, morski plodovi, povrće i sir. Uglavnom se jedu bez pribora, često s prilozima kao što su salsa, korijander, ljuta ili slatka paprika, rajčice, luk i zelena salata. Tacosi su izuzetno popularni u Sjedinjenim Američkim Državama.
Predlažemo da za ovo jelo koje danas predlažemo potražite tortilje bez glutena koje se mogu naći svim bolje opskrbljenim trgovinama.
Sastojci:
- 3 tortilje
- 200 g filea bijelog mesa
- 1 avokado
- 1-2 limete
- 150 g rajčice mini šljivar
- 100 g ljubičastog luka
- 30 ml maslinova ulja
- sol, čili
- 1-2 grančice peršina
Priprema:
Zagrijte tortilje u suhoj tavi.
U svaku tortilju dodajte piletinu, luk, rajčice, nekoliko ploški avokada, dodajte grubo kosani peršin i poslužite uz kriške limete.