Zašto se toliko veselimo ljeto, osim što planiramo odlazak na odmor? Zbog raskošne palete voća čija sezona je upravo počela. Smokve su se istaknule kao ljetni favorit, a već su i zamirisale na nekim tržnicama. One sočne, velike s ružičastim mesom savršen su sastojak za deserte, a estetski će podići i izgled svakog jela jer su neopisivo fotogenične. U njima uživamo i kad su tek ubrane sa stabla, kao snacku uz meke sireve ili krekere i na bezbroj drugih načina. Kako smokve ubaciti u jedan fini ljetni menu koji se sastoji od nekoliko sljedova, pročitajte u nastavku.
Smokve su se istaknule kao ljetni favorit, a već su i zamirisale na nekim tržnicama.
SMOKVE U APERITIVU
Sastojci:
- 8 smokvi
- 400ml Bourbona
- 1/2 šalice meda
- 1l vode
- 6 žlica cijeđene limete
- 10 listova svježe mente
- led
** ružmarin za dekoraciju
Priprema:
PREDJELO: PLADANJ SA SIREVIMA
Sastojci: