Ponekad bismo samo uživali u ukusnim slasticama bez obzira koliko truda i vremena zahtjeva njihova priprema ili od koliko se kalorija sastoje. Započeti jutro uz kekse i kavu, sigurno će utjecati na dobro raspoloženje pa nema razloga da sredinu tjedna ne pretvorimo u slatki gastro doživljaj već u prvih nekoliko minuta nakon buđenja. Odlično je što su keksići toliko praktičan zalogaj koji možemo ponijeti sa sobom gdje god krenuli i podijeliti ih s dragim ljudima koji nas okružuju.
Slatkoća hrskavih zalogaja napunit će vas energijom i raspoloženje pretvoriti u vedro i razigrano bez obzira jeste li jutarnji tip osobe ili ne. No, pripremanje hrane rano ujutro koje zahtjeva poseban trud i napor, zasigurno neće pridonijeti dobrom raspoloženju. Ipak, keksići bogati čokoladom, koji će pritom zadovoljiti i vaše prijatelje vegane, odlično su rješenje za jutarnji obrok. Sastoje se od samo 6 sastojaka i ono što je najvažnije, za njih vam neće biti potrebna pećnica.
U nastavku pročitajte što vam je sve potrebno i kako se pripremaju najjednostavniji i najukusniji keksići.
RECEPT ZA KEKSE ZA KOJE VAM NEĆE TREBATI PEĆNICA
Sastojci
- 1 1/2 šalice pečenih, slanih indijskih oraščića
- 3 žlice kokosovog ulja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 šalice zobi
- 1 šalica tamnog čokoladnog čipsa (plus još pola šalice da se, po želji, topi preko keksa)
- morska sol
Priprema
Obložite lim za pečenje s pergamentnim papirom. U posudi miješajte indijske oraščiće, datulje, kokosovo ulje, vaniliju i zob. Ako se tijesto čini suhim, dodajte dodatnu žlicu kokosovog ulja i kapljicu vode kako biste tijesto učinili kompaktnim. Umiješajte čips od čokolade.
Tijesto podijelite u 18-20 žlica veličine kuglice i stavite na pripremljeni pleh. Koristeći dlan, lagano pritisnite svaku kuglu tijesta kako bi se izravnala u krug. Prebacite u zamrzivač i zamrznite 10-15 minuta ili dok ne postane čvrsto. Po želji, istopite čokoladu i prelijte po kolačićima. Pospite s malo soli. Pustite da čokolada otvrdne i pohranite u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.