Maja Brekalo: Torta čoko-mandarina

Bio&bio ambasadorica Maja Brekalo donosi recept za tortu s raw podlogom od lješnjaka, ukusnom kremom od kakaa i nadjevom od mandarina.


Torta čoko-mandarina

Sastojci za biskvit:

  • 2 šalice lješnjaka
  • 1 ½ šalica datulja
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1 žlica tahinija
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • ¼ žličice bourbon vanilije
  • ½ žličice tamarija

Sastojci za pekmez:

  • 320 g oguljenih mandarina
  • 1 žličica agar agara

Sastojci za kremu:

  • 1 šalica indijskih oraščića (namočenih 4 sata ili duže)
  • ½ šalice kakaa u prahu
  • ½ šalice datulja
  • 3 žlice rastopljenog kakao maslaca
  • 1 šalica napitka od badema
  • 4 žlice javorovog slada
  • 1 žličica bourbon vanilije
  • 1 žličica tamarija


Priprema:

Pripremite kalup za tortu promjera 17 cm i obložite ga papirom za pečenje.

U multipraktiku sameljite lješnjake, dodajte im kakao u prahu i datulje pa sve dobro promiješajte i izblendajte. Potom dodajte i sve ostale sastojke za biskvit i blendajte dok dobijete cjelovitu smjesu.

Smjesu utisnite u dno kalupa za torte, poravajte i skinite obruč kalupa. Nakon što uklonite obruč, nožem, koncem ili rezačem za biskvit ga prerežite na pola. Jednu polovicu ostavite na dnu i vratite obruč kalupa, a drugu odložite sa strane dok pripremate pekmez.

Mandarine ogulite i blendajte dok ne dobijete 300 ml tekuće smjese, a potom ih premjestite u lončić, dodajte agar agar u prahu i kratko kuhajte uz neprekidno miješanje. Tekući pekmez prelijte preko biskvita i pažljivo poklopite drugim dijelom biskvita. Odložite sa strane dok pripremate kremu.

Sve sastojke za kremu stavite u blender i blendajte dok dobijete svilenkastu kremu. Kad je krema gotova, prelijte je preko biskvita.

Tortu prije konzumiranja rashladite 24 sata u hladnjaku.

To nisam ja – to je moja Štitnjača!

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads