Moja sretna hrana: Proteinske kuglice od lješnjaka i heljde

Oduševite se ovim orašastim kuglicama punima proteina prema receptu Maje Brekalo iz njene hit knjige Moja sretna hrana!


Proteinske kuglice od lješnjaka i heljde

Sastojci:
*
  • 1 šalica (140 g) lješnjaka + 2-3 žlice u koje ćete uvaljati kuglice
  • 1 šalica (180 g) sirove heljde
  • 5 žlica kakaa
  • 1 šalica datulja (12-15 kom)
  • 1/2 šalice (120 ml) kokosovog ulja
  • 2 prstohvata soli
  • 2-3 žlice javorovog ili agavinog sirupa
  • malo vanilije, po želji

Priprema:

*

  1. Namočite heljdu s vodom barem pola sata da omekša.
  2. Sameljite lješnjake u sjeckalici. Prebacite u zdjelu i odvojite 2 žlice za valjanje kuglica.
  3. Dobro operite i ocijedite heljdu, pa i nju izblendajte i dodajte samljevenim lješnjacima.
  4. Blendajte datulje s rastopljenim kokosovim uljem dok ne dobijete finu glatku pastu. Zatim dodajte sve ostale sastojke, pa još kratko blendajte da se sastojci povežu u vlažnu ljepljivu smjesu.
  5. Stavite smjesu u hladnjak na pola sata da se malo stisne kako bi vam bilo lakše raditi kuglice. Uzimajte komadiće smjese veličine oraha i oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u mljeveni lješnjak ili ih stavite da odstoje pola sata u zamrzivaču, pa ih ukrasite rastopljenom čokoladom.

Maja Brekalo: Moja sretna hrana + recept

Matcha torta s mentom i energetske kuglice

Foodoris: Praline od bundeve

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads