Recept je u suradnji s platformom welovelocal.hr pripremila i napisala Lucija Bilandžić (Dva srca i kuhača). Mislim da su danas više nego ikad svi postali svjesni kako je važno hraniti se zdravo te jesti sezonske namirnice, a ako uz to potičete i lokalnu ekonomiju – ‘di ćeš bolje.
Uz potres, koronu i ograničenje kretanja, rad od kuće nikad nije bio izazovniji – posebno ako niste doma sami. Ja i inače puno radim od doma, a otkad sam postala mama radim isključivo od doma. Obzirom da obično radim na više projekata istovremeno, multitaskanje i organizacijske sposobnosti su mi uz Nikija na zavidnoj razini.
Trenutno kuham po principu čišćenja frižidera first in – first out, odnosno prvo trošim najpokvarljivije namirnice. Mislim da je to i inače najbolja varijanta. A prije sam prvenstveno kuhala ono što nam se jelo taj dan.
Celer je jedna od mojih najdražih namirnica. Korijen celera kupujem na tržnici svaki tjedan i puno ga trošim u svim mogućim varijantama – sirov, kuhan ili pečen. Ovaj sam kupila od OPG Tolić koji rade dostavu svježeg povrća.
(VELOUTÉ)
Sastojci (za 4 osobe):
1 glavica celera srednje veličine (500-600 g)