Vjerojatno je svatko od nas bio u fazi da pokušava jesti što manje kruha ili ga ne jesti uopće ili mu naći adekvatnu zamjenu. Znam… Takoooo je dobar! I znam… Takooo je ponekad teško. Međutim, tajna je u malim koracima, strpljenju, mijenjaju navika i privikavanju na nove okuse. I naravno, najmanje ćete pogriješiti ako ga radite sami.
Ovo je jedna od mojih najdražih vrsta kruha bez brašna i divno ide uz pršut i sir, a to nam je najvažnije, zar ne? Recept sam pronašla u kuharici food bloggerica Hemsley & Hemsley te ga malo obogatila. Ghee maslac možete zamijeniti običnim maslacem ili čak maslinovim uljem. Kruh će vam trajati i do nekoliko dana, a možete ga i zamrznuti.
Tajna je u malim koracima, strpljenju, mijenjaju navika i privikavanju na nove okuse.
KRUH OD SJEMENKI LANA S BADEMIMA
Sastojci (za kalup 34 cm x 12 cm):
80 g badema
250 g sjemenki lana
4 jaja (sobne temperature)
50 g ghee maslaca (sobne temperature)
1 1/2 žličice sode bikarbone
2 režnja češnjaka
4 žlice svježe nasjeckanog peršina (može i neko drugo bilje ili kombinacija više njih)
2 žlice svježeg limunovog soka
100 ml vode, prstohvat soli
Edita Šimić