Juha od bundeve – gastro feštica u Noći vještica

Za ovaj recept možete koristiti bundevu, japansku (Hokkaido) tikvu ili butternut tikvu!

 


Sastojci:

  • 1.2 kg bundeve
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 750 ml pilećeg ili povrtnog bujona (broth)
  • 250 ml vode
  • Sol, papar, muškatni oraščić
  • 100-200 ml vrhnja (veganska opcija: kokosovo vrhnje)
  • Mljeveni orasi ili lješnjaci (za ukras)

Priprema:

  1. Ogulite bundevu, izdubite sjemenke i narežite je na kriške veličine 3cm.
  2. Popržite luk i dodajte usitnjeni češnjak
  3. Dodajte bundevu, bujon i vodu (tekućina neće pokriti cijelu bundevu.)
  4. Kada juha zavrije, smanjite vatru i pustite da se pirja dok bundeva ne omekša.
  5. Maknite s vatre i smiksajte juhu blenderom.
  6. Začinite solju i paprom, dodajte malo muškatnog oraščića i vrhnje.
  7. Ulijte juhu u zdjelice i prelijte površinu s malo vrhnja
  8. Ukrasite dodatno paprom i mljevenim orasima ili lješnjacima.
  9. Servirajte uz krišku preprženog, hrskavog (bezglutenskoj) kruha!

Dobart tek!

Najbolja je vruća buča – od juhe do deserta

Foodoris: Praline od bundeve

Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads