Hladna soba salata sa svježim krastavcima i algama
Sastojci:
- 1 pakiranje soba rezanaca
- 1 svježi krastavac
- 2 jušne žlice suhih hijiki algi
Umak:
- 3/4 šalice sjeckanog mladog luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice soka đumbira ili ribanog đumbira
- 2 žlice sezama (crnog i bijelog)
- 2-3 žlice rižinog octa
- 2 žlice agavinog ili javorovog sirupa
- 2-3 žlice tamarija
- prstohvat chillia
Priprema:
- Skuhajte soba rezance prema uputama na pakiranju. Kad su rezanci kuhani, stavite ih pod mlaz hladne vode kako bi se zaustavio proces kuhanja.
- Hijiki alge prvo namočite oko 15 minuta u mlakoj vodi. Potom ih ocijedite i prokuhajte u vodi s malo tamarija.
- Dok se rezanci hlade, narežite svježi krastavac na trakice (ili na spirilizator) te ga dodajte u posudu s ohlađenim rezancima.
- Pomiješajte sve sastojke za umak. Kad se sastojci prožmu, dodajte oko 3/4 umaka u soba rezance i krastavce i dobro promiješajte.
- Prilikom serviranja hijiki alge stavite na vrh jela i prelijte ostatkom umaka.